Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία Καβάλα : Έκκληση ΟΗΕ για εύρεση ασφαλών περασμάτων

Τραγωδία Καβάλα : Έκκληση ΟΗΕ για εύρεση ασφαλών περασμάτων

Τη βαθιά της θλίψη εξέφρασε σε ανακοίνωση της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μετά την είδηση του θανάτου 11 μεταναστών στην Καβάλα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό, ενώ απευθύνει έκκληση για εύρεση ασφαλών περασμάτων για τους ανθρώπους που χρήζουν διεθνούς προστασίας

Τη βαθιά της θλίψη εξέφρασε σε ανακοίνωση της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μετά την είδηση του θανάτου 11 μεταναστών στην Καβάλα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό, ενώ απευθύνει έκκληση για εύρεση ασφαλών περασμάτων για τους ανθρώπους που χρήζουν διεθνούς προστασίας.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη γι’ αυτά τα φοβερά νέα, σε μια περιοχή όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν διακινδυνεύσει τη ζωή τους, προσπαθώντας να περάσουν στην Ελλάδα μέσω παράτυπων οδών», δήλωσε ο αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λε Κλερκ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία, «περισσότεροι από 12.700 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασχίσει τα βορειοανατολικά ελληνικά σύνορα μέχρι στιγμής το 2018, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με τις αφίξεις που σημειώθηκαν το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει η Ύπατη Αρμοστεία.

«Τουλάχιστον 40 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην περιοχή μέσα στο 2018, με σχεδόν τους μισούς να οφείλονται σε πνιγμό στα ορμητικά νερά του ποταμού Έβρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Αυτοί οι φρικτοί θάνατοι συνδέονται με τους ευρύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο έλεος των διακινητών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ευάλωτη κατάστασή τους».

Η Ύπατη Αρμοστεία απευθύνει έκκληση «για εύρεση εναλλακτικών σε αυτά τα επικίνδυνα περάσματα για τους ανθρώπους που χρήζουν διεθνούς προστασίας, μέσω ασφαλών και νόμιμων οδών για να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της οικογενειακής επανένωσης και της επανεγκατάστασης».

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των 11 μεταναστών σημειώθηκε όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα και τυλίχτηκε στις φλόγες, στις πέντε το πρωί, στο 138ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης.

Το ξημέρωμα του Σαββάτου, έντεκα άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στον επαρχιακό δρόμο Καβάλας, έπειτα από σφοδρή σύγκρουση του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες, καθώς και όσοι επέβαιναν σε αυτό.

Και οι έντεκα ήταν πρόσφυγες, ενώ τα στοιχεία τους παραμένουν άγνωστα. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε πάνω σε διερχόμενο φορτηγό, πήρε φωτιά και όλοι οι επιβαίνοντες κάηκαν ζωντανοί.

Οι έντεκα επιβαίνοντες του βαν δε μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το όχημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό. Ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού, την τελευταία στιγμή μπόρεσε να εγκαταλείψει το όχημα και σώθηκε για λίγα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών, ενώ προηγουμένως δεν είχε σταματήσει σε σήματα συνεργείου αστυνομικών ελέγχων για έλεγχο, το οποίο πιθανότατα είναι και ο λόγος που ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα πριν συγκρουστεί.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024