Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σγουρίδης: Το plan B Καμμένου έχει λογική

Σγουρίδης: Το plan B Καμμένου έχει λογική

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ υπερασπίστηκε την πρόταση που κατάθεσε ο υπουργός Άμυνας για εναλλακτικό σχέδιο που αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης υπερασπίστηκε το plan B για το Σκοπιανό που παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος στην Αμερική λέγοντας ότι έχει λογική ενώ ξεκαθάρισε πως οι σχέσεις του υπουργού Άμυνας με τον πρωθυπουργό παραμένουν άριστες.

«Κάθε πρόταση πρέπει να εξετάζεται με τη σκοπιμότητα που έχει. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι οι πιέσεις που υπάρχουν στα Σκόπια και δευτερευόντως στην Ελλάδα για να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας. Θεωρούν ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ για να σταματήσει η ρωσική διείσδυση. Αν όλα δεν πάνε κατ’ ευχήν υπάρχει και η εναλλακτική λύση. Υπάρχει μια πρόταση που λέει ότι 4 χώρες του ΝΑΤΟ Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία και ΗΠΑ να κάνουν σύμφωνο σταθερότητας με προοπτική να ενταχθεί στη συνέχεια και Σερβία και Μαυροβούνιο» πρόσθεσε ο κ. Σγουρίδης.

Όσον αφορά την πρόταση για δημιουργία βάσεων σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε μιλώντας στο Θέμα fm , ότι «δεν υπάρχει κανένα θέατρο. Είναι μια πραγματικότητα, ήδη η βάση των ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει απλώς δεν έχει ονομαστεί. Η παραμονή των Stealth στη Λάρισα υπάρχει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι ήδη μια πραγματικότητα».

Στην ερώτηση αν όντως υπάρχει αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Σγουρίδης απάντησε «ναι, δεν υπάρχει βάση στην Αλεξανδρούπλη ων ελικοπτέρων; Κι αυτό γίνεται γιατί θα έρχεται το υγροποιημένο αέριο από τα σχιστολιθικά πετρώματα της Αμερικής και το lpg θα περνάει στον αγωγό για να πηγαίνει πάνω στα Βαλκάνια».

«Δαιμονοποιούμε πράγματα που υπάρχουν. Στο Βόλο δεν υπάρχει (σ.σ. αμερικανική βάση) αλλά θα μπορούσε να υπάρξει εν τοιαύτη περιπτώσει» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά, τέλος, την Κάρπαθο είπε ότι «δεν γνωρίζω. Εκείνο που ξέρω είναι ότι πάνω σε προτάσεις γίνονται και οι διάφορες διερευνήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό να γίνονται προτάσεις».

Δεν θα πέσει η κυβέρνηση

Ο κ. Σγουρίδης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση και σημείωσε  λέγοντας ότι «και η Νέα Δημοκρατία να μην πιστεύει σε καμία περίπτωση ότι οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν πρόταση μομφής».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024