Σγουρίδης: Το plan B Καμμένου έχει λογική
Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ υπερασπίστηκε την πρόταση που κατάθεσε ο υπουργός Άμυνας για εναλλακτικό σχέδιο που αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών
Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης υπερασπίστηκε το plan B για το Σκοπιανό που παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος στην Αμερική λέγοντας ότι έχει λογική ενώ ξεκαθάρισε πως οι σχέσεις του υπουργού Άμυνας με τον πρωθυπουργό παραμένουν άριστες.
«Κάθε πρόταση πρέπει να εξετάζεται με τη σκοπιμότητα που έχει. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι οι πιέσεις που υπάρχουν στα Σκόπια και δευτερευόντως στην Ελλάδα για να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας. Θεωρούν ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ για να σταματήσει η ρωσική διείσδυση. Αν όλα δεν πάνε κατ’ ευχήν υπάρχει και η εναλλακτική λύση. Υπάρχει μια πρόταση που λέει ότι 4 χώρες του ΝΑΤΟ Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία και ΗΠΑ να κάνουν σύμφωνο σταθερότητας με προοπτική να ενταχθεί στη συνέχεια και Σερβία και Μαυροβούνιο» πρόσθεσε ο κ. Σγουρίδης.
Όσον αφορά την πρόταση για δημιουργία βάσεων σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε μιλώντας στο Θέμα fm , ότι «δεν υπάρχει κανένα θέατρο. Είναι μια πραγματικότητα, ήδη η βάση των ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει απλώς δεν έχει ονομαστεί. Η παραμονή των Stealth στη Λάρισα υπάρχει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι ήδη μια πραγματικότητα».
Στην ερώτηση αν όντως υπάρχει αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Σγουρίδης απάντησε «ναι, δεν υπάρχει βάση στην Αλεξανδρούπλη ων ελικοπτέρων; Κι αυτό γίνεται γιατί θα έρχεται το υγροποιημένο αέριο από τα σχιστολιθικά πετρώματα της Αμερικής και το lpg θα περνάει στον αγωγό για να πηγαίνει πάνω στα Βαλκάνια».
«Δαιμονοποιούμε πράγματα που υπάρχουν. Στο Βόλο δεν υπάρχει (σ.σ. αμερικανική βάση) αλλά θα μπορούσε να υπάρξει εν τοιαύτη περιπτώσει» συμπλήρωσε.
Όσον αφορά, τέλος, την Κάρπαθο είπε ότι «δεν γνωρίζω. Εκείνο που ξέρω είναι ότι πάνω σε προτάσεις γίνονται και οι διάφορες διερευνήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό να γίνονται προτάσεις».
Δεν θα πέσει η κυβέρνηση
Ο κ. Σγουρίδης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση και σημείωσε λέγοντας ότι «και η Νέα Δημοκρατία να μην πιστεύει σε καμία περίπτωση ότι οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν πρόταση μομφής».
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Βαρδακαστάνη και Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς να… αρχίσουν τα όργανα – Το μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας και ο στόχος της ενότητας
- Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κρήτη
- «Δεν περιμένω συγχώρεση»: Τα σημειώματα του δασκάλου που είναι ύποπτος για την επίθεση στο δείπνο του Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442