Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλλοπρόσαλλη απάντηση Καμμένου: «Δεν άλλαξε η συμφωνία με Τσίπρα - Η πρόταση δεσμεύει εμένα»

Αλλοπρόσαλλη απάντηση Καμμένου: «Δεν άλλαξε η συμφωνία με Τσίπρα – Η πρόταση δεσμεύει εμένα»

Μέσω twitter, διέψευσε όσους μετέδωσαν ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό ενώ θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις , ανέφερε πως η πρόταση που κατέθεσε την Αμερική δεσμεύει μόνο τον ίδιο

Τη δική του εκδοχή μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει στην κυβέρνηση μετά την πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου να μιλήσει για εναλλακτικό σχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και νέες αμερικανικές βάσεις, έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας.

Μέσω twitter, διέψευσε όσους μετέδωσαν ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό ενώ θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις , ανέφερε πως η πρόταση που κατέθεσε την Αμερική δεσμεύει μόνο τον ίδιο. Σημείωσε μάλιστα με νόημα ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνηθέντα.

«Συνεχίζονται τα απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω: Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα.

Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα».

Όσο αφορά στις αμερικανικές βάσεις, ανέφερε ότι ήδη λειτουργούν.

Το μήνυμα αυτό, ωστόσο, πέραν του εκνευρισμού του κ. Καμμένου για τις επικρίσεις εναντίον του, βγάζει και πολύ σημαντικές ειδήσεις.

Η πρώτη είναι ότι ο «γάμος» με τον κ. Τσίπρα συνεχίζεται ανέφελος αφού δεν άλλαξε τίποτε από όσα έχουν συμφωνήσει. Ητοι, θα πάνε μαζί μέχρι τον Μάρτιο ή όποτε έρθει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, με τη δεύτερη είδηση o κ. Καμμένος… αυτοαναιρεί την πρώτη. Πώς είναι δυνατόν να μην έχει αλλάξει τίποτε όταν ο ίδιος παραδέχεται ότι κατέθεσε μια άλλη, εντελώς διαφορετική πρόταση από αυτήν που έχει υποστηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας; Στη συμφωνία «αναγκαστικής συγκατοίκησης» δεν υπήρχε δηλαδή όρος να μην κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κινήσεις που μπορεί να τινάξουν στον αέρα την συγκυβέρνηση; Προφανώς και η κατάθεση «Plan B» είναι αλλαγή των συμπεφωνημένων, όσο κι αν ο κ. Καμμένος δεν το αποδέχεται.

Από την άλλη, ο υπουργός Άμυνας δεν εξήγησε γιατί κατάθεσε μία πρόταση η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική. Την εξωτερική πολιτική που χαράσσει, άλλωστε,  ο πρωθυπουργός με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κοτζιά. Μετά και τις νέες δηλώσεις Καμμένου, επιχειρεί να δείξει ότι η πρωτοβουλία του έγινε ερήμην του πρωθυπουργού, γεγονός που θα έπρεπε να αποτελεί μείζον θέμα για τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι αδιανόητο άλλωστε να καταθέτει μια τόσο σοβαρή πρόταση για μείζον εθνικό θέμα και να υποστηρίζει ότι δεσμεύεται μόνον ο ίδιος.

Στην Ουάσιγκτον δεν πήγε προσκεκλημένος ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ούτε ως ιδιώτης, Πάνος Καμμένος, αλλά ως υπουργός Αμυνας της Ελλάδας. Ο,τι λέει, λοιπόν, δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση και τη χώρα. Και κυρίως πλήττει την αξιοπιστία της καθώς εμφανίζεται μια ανεπίτρεπτη διγλωσσία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η τρίτη είδηση είναι αυτή που έτσι κι αλλιώς είχε αναλύσει το in.gr. εδώ.

Οντως, οι ελληνικές βάσεις ήδη λειτουργούν, όμως, γιατί τότε ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να προτείνει επέκταση της αμερικανικής παρουσίας; Αλλωστε, επί της ουσίας μόνο η Σούδα είναι βάση. Στις υπόλοιπες περιοχές υπάρχει αμερικανική παρουσία η οποία με την πρόταση του υπουργού Αμυνας φαίνεται ότι μπορεί να γίνει ακόμη πιο ισχυρή. Και να έχουν δίκιο όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορούν ότι θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανική βάση.

Αυτό είναι το tweet

Διαβάστε επίσης: Νέο tweet Καμμένου με ειρωνείες κατά Βούτση 

Ενημέρωση από Ν.Κοτζιά και Π. Καμμένο ζητούν βουλευτές της ΝΔ

Sports in

Συγκίνηση και δάκρυα χαράς

Τα δάκρυα χαράς από την επική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Europa Conference League ακόμη να στεγνώσουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024