Χωρίς την παραμικρή διάθεση αυτοκριτικής για όσα -δεν- έκανε τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, η περιφερειάρχης Αττικής επανήλθε μετά την κλήση των εισαγγελέων να δώσει εξηγήσεις τις επόμενες ημέρες.

Η κ. Δούρου, η οποία εξακολουθεί να δηλώνει άμοιρη ευθυνών, κάνει λόγο για ουδεμία επιχειρησιακή ευθύνη της Περιφέρειας στην κατάσβεση των πυρκαγιών, την ώρα που η ίδια, σύμφωνα και με καταγγελίες συγγενών θυμάτων, τις κρίσιμες ώρες της εθνικής τραγωδία ήταν άφαντη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η περιφερειάρχης προσπαθεί να υποβαθμίσει το βάρος των ευθυνών της, λέγοντας πως με ιδιαίτερη ανακούφιση θα συμβάλει στην ανεύρεση των αιτιών και τη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας του Ιουλίου.

Η δήλωση της Ρένας Δούρου:

«Ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών τους απαιτεί μια τέτοια υπόθεση υψίστης σπουδαιότητας, όπως είναι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, να προχωρήσει με ρυθμούς διαφορετικούς. Διαφορετικούς από τους αργούς ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει σε σχέση με μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, υποθέσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στην κρίση χρέους της χώρας μας.

Με ιδιαίτερη ανακούφιση θα συμβάλλω στην ανεύρεση των αιτιών και στη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας του Ιουλίου.

Οφείλω ωστόσο να σημειώσω ότι ο Β’ βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο