Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τριγμοί» στις διεθνείς αγορές - Συναγερμός σε Αθήνα

«Τριγμοί» στις διεθνείς αγορές – Συναγερμός σε Αθήνα

Μεγάλη πτώση κατέγραψε η Wall Street - Αγωνία σε Ευρώπη και Ασία

Την ώρα που οι διεθνείς αγορές βιώνουν τις δικές τους αναταράξεις το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να αμυνθεί και να διατηρηθεί στις 620 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο αναζητεί ακόμη την αντίδραση, μετά από ένα πτωτικό σερί, που όχι μόνο στέρησε τις 700 μονάδες, αλλά λίγο έλειψε να δοκιμάσει και τις 600. Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο ότι από τις 28 Σεπτεμβρίου, το Χρηματιστήριο έχει καταγράψει οκτώ πτωτικές συνεδριάσεις, έναντι μόνο μίας ανοδικής.

Μέχρι τώρα ο δείκτης των τραπεζών σημειώνει απώλειες άνω του 20% σε ένα μήνα και 40% στο τρίμηνο, ενώ ο Γενικός Δείκτης και ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης σημειώνουν απώλειες 9,5% στον μήνα και 16% στο τρίμηνο.

Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις στις αγορές των ομολόγων Ιταλίας και Ελλάδος «βαραίνουν» τις τραπεζικές μετοχές των δύο χωρών.

Οι σεισμικές δονήσεις, που κατεγράφησαν τα προηγούμενα 24ωρα στις διεθνείς αγορές, εξελίσσονται σε ένα τσουνάμι, που σαρώνει Ασία και Ευρώπη.

Οι επενδυτές δεν μπορούν πια να αγνοήσουν ούτε την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, ούτε τους κινδύνους του εμπορικού πολέμου ή το γεωπολιτικό ρίσκο, από τη Μέση Ανατολή έως την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Για δεύτερη ημέρα το αμερικανικό χρηματιστήριο έπεσε θύμα ισχυρών ρευστοποιήσεων με τον δείκτη Dow Jones να χάνει περισσότερες από 540 μονάδες και τους τρεις δείκτες να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές σε νέα τεχνικά χαμηλά.

Στις ασιατικές αγορές επικρατεί μεικτή εικόνα στη σκιά της δεύτερης συνεχόμενης μεγάλης πτώσης στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street, όπου ο δείκτης Dow Jones έχασε 500 μονάδες.

Το χρηματιστήριο στο Τόκιο καταγράφει πτώση 0,22% ενώ άνοδο 0,32% σημειώνει το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ. Απώλειες 0,12% καταγράφονται στη Σανγκάη, ενώ άνοδο κατέγραφαν και τα χρηματιστήρια σε Σεούλ (1,31%) και Χονγκ Κονγκ (1,18%).

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024