Το ποσό των 21.000 δολαρίων ΗΠΑ στο ετήσιο εισόδημά του, το οποίο επαρκεί για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου ή για να εξοφλήσει το διπλάσιο ετήσιο κόστος του στεγαστικού του δανείου ή για να καλύψει το ενοίκιό του για δύο χρόνια, μπορεί να κερδίσει ο μέσος άνθρωπος, που βρίσκει εργασία εκτός της χώρας διαμονής του, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την HSBC.

Η 11η ετήσια έρευνα Expat Explorer της κορυφαίας διεθνούς τράπεζας αποκαλύπτει ότι οι εργαζόμενοι οι οποίοι γνωρίζουν την αγορά εργασίας κάνουν αναζήτηση ώστε να διασφαλίσουν ότι οι δεξιότητές τους αξιοποιούνται κατά το μέγιστο δυνατόν, με το 45% να δηλώνει ότι πληρώνεται καλύτερα στο εξωτερικό για την ίδια ακριβώς δουλειά και το 28% να υποστηρίζει ότι μετακόμισε στο εξωτερικό για να πάρει προαγωγή.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι αναζητούν εργασία στο εξωτερικό για διαφορετικούς λόγους.

Οι παρακάτω χώρες κατατάσσονται υψηλότερα από τους ερωτώμενους για την εργασιακή τους κουλτούρα:

* Κορυφαίες χώρες για τα δημιουργικά ταλέντα: Η Σουηδία και η Βραζιλία κατατάσσονται ως κορυφαίες για το δημιουργικό περιβάλλον εργασίας που προσφέρουν. Η Σουηδική ‘lagom’ κουλτούρα (μεταφράζεται «όσο ακριβώς είναι απαραίτητο») ενθαρρύνει μια χαλαρή εργασιακή δομή χωρίς ιεραρχία, την οποία τα εκπατρισμένα στελέχη χαρακτηρίζουν ως την πιο συνεργατική και τεχνολογικά προηγμένη παγκοσμίως.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στη Βραζιλία δεν θα βρεθούν στη θέση να τρώνε ένα σάντουιτς στο γραφείο- τα μεγάλης διάρκειας γεύματα εκτός γραφείου με πελάτες και συναδέλφους είναι ο κανόνας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ