Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν μειώνει ο Τραμπ τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία

Δεν μειώνει ο Τραμπ τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία

Δεν μου αρέσει η ιδέα να τερματιστεί μια επένδυση 110 δισ. δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες» είπε στους δημοσιογράφους ο ένοικος του Λευκού Οίκου

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι περιμένει να μάθει περισσότερα για το τι απέγινε ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, αλλά ήδη κατέστησε σαφές ότι δεν έχει πρόθεση να μειώσει τις πωλήσεις όπλων από τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία.

Οι Σαουδάραβες «δαπανούν 110 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό και πράγματα που δημιουργούν θέσεις εργασίας σε αυτή τη χώρα. Δεν μου αρέσει η ιδέα να τερματιστεί μια επένδυση 110 δισ. δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες» είπε στους δημοσιογράφους ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Ξέρετε τι πρόκειται να κάνουν, θα πάρουν αυτά τα χρήματα και θα τα ξοδέψουν στη Ρωσία ή στην Κίνα, ή κάπου αλλού, πιστεύω ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι, αν αποδειχθεί το χειρότερο σενάριο όπως αυτό που φαίνεται να είναι, υπάρχουν άλλοι τρόποι να χειριστούμε την κατάσταση» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν η εξαφάνιση του Κασόγκι μπορεί να υποσκάψει τις σχέσεις Ουάσινγκτον-Ριάντ, ο Τραμπ απάντησε ότι πρώτα πρέπει «να μάθουμε τι συνέβη».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Κόρκερ, προειδοποίησε με επιβολή κυρώσεων σε «ανώτατους αξιωματούχους» της σαουδαραβικής κυβέρνησης αν αποδειχθεί ότι το Ριάντ βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση και τον εικαζόμενο θάνατο του Κασόγκι.

Ωστόσο, είπε ότι οι πωλήσεις στη Σαουδική Αραβία δεν θα τεθούν στο Κογκρέσο σε αυτό το στάδιο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024