Πήρε το δωράκι του ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρέσβη της Αυστρίας Andrea Iki-Böhm στο πρόγευμα που παρέθεσε στο σπίτι της στο Ψυχικό μαζί με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», του δώρισε ένα CD με κλασική μουσική (Στράους και Μότσαρτ) ώστε να χαλαρώνει όταν νιώθει την ανάγκη, όπως του είπε. Κατά τα άλλα, ο κ. Μητσοτάκης πήρε το πρόγευμά του (τσάι ή καφέ με κρουασάν και κεκάκια) και μίλησε για όλα. Εχει ενδιαφέρον όμως τι ρώτησαν οι πρέσβεις; Οχι, όπως πολλοί νομίζουν, μόνον για το Μακεδονικό (έγινε μόνον μία ερώτηση για την ψήφιση της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή).

Κυρίως επέμειναν στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη που παρουσίασε στη ΔΕΘ ρωτώντας για τη μείωση της φορολογίας. Επίσης ρώτησαν για θέματα ασφαλείας (ας μην ξεχνάμε ότι το σπίτι της πρέσβεως της Αυστρίας δέχθηκε «επίσκεψη» από τον Ρουβίκωνα) και θέματα Παιδείας, τις θεσμικές αλλαγές που προτίθεται να κάνει όταν και όποτε γίνει κυβέρνηση και βεβαίως το Μεταναστευτικό. Οι περισσότεροι ερωτήσεις για το Μεταναστευτικό έγιναν από τις σκανδιναβικές χώρες.