Τα σχήματα που δανείστηκαν από την αρχιτεκτονική της Μέσης Ανατολής και τα χρώματα των υπερβολικά κορεσμένων φωτογραφιών φαγητού, που συχνά συναντούμε στα πλαστικοποιημένα μενού, δημιούργησαν την έμπνευση για το εσωτερικό αυτού του fast food λιβανέζικου εστιατορίου στη Βικτόρια του Καναδά.

 

Το επιτυχημένο δίδυμο του Studio Roselyn, με έδρα το Βανκούβερ, βασίστηκε στο σχεδιασμό του «Superbaba» στα fast-service εστιατόρια που βρίσκονται σε όλη τη Μέση Ανατολή, αλλά έβαλαν τη δική τους πινελιά στην τυπολογία ενώ εργάστηκαν σε έναν σφιχτό προϋπολογισμό!

Οι οικογενειακές ιστορίες των τεσσάρων ιδιοκτητών, η σήμανση «grungy» και τα μενού με έντονα έγχρωμες φωτογραφίες που δείχνουν τα πιάτα που προσφέρονται ήταν τα σημεία εκκίνησης για το έργο.

«Στόχος μας ήταν να παντρέψουμε αυτές τις πηγές έμπνευσης σε έναν γεμάτο γραφικό χώρο που θα ήταν ταυτόχρονα ενδιαφέρον και φιλόξενος», ανέφεραν οι ιδρυτές του Studio Roselyn, Kate Snyder και Jessica MacDonald. «Η δημιουργία ενός άνετου και συναρπαστικού χώρου, που ήταν ταυτόχρονα λειτουργική αποδείχτηκε μια ενδιαφέρουσα πρόκληση.».

Τα τοξωτά σχήματα αντανακλώνται σε τοιχογραφίες με μπλε και πράσινο μπλοκ, ενώ ο διάδρομος του χώρου είναι βαμμένος εξ’ ολοκλήρου σε ανοιχτό ροζ.

Τα έργα τέχνης στους τοίχους δημιουργήθηκαν με τη φωτογράφηση των πιάτων του Superbaba και, στη συνέχεια τα μετέτρεψαν σε κολάζ ώστε να δημιουργήσουν μια ποπ και στρεβλή εικόνα των φαγητών.

«Πιστεύουμε ότι μια επιτυχία αυτού του έργου είναι ότι ανεβάζει και ωθεί τις προσδοκίες των ταχυφαγείων», ανέφερε το στούντιο.