
Αντιδράσεις πανεπιστημιακών για το «γραφείο» του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική
Τις αντιδράσεις των πανεπιστημιακών προκάλεσε το νέο «στέκι» του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, ενώ γίνεται λόγος για αυθαίρετη κίνηση, για την οποία δε δόθηκε καμία άδεια
Τις αντιδράσεις των πανεπιστημιακών προκάλεσε το νέο «στέκι» του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, ενώ γίνεται λόγος για αυθαίρετη κίνηση, για την οποία δε δόθηκε καμία άδεια. Παράλληλα η διοίκηση της σχολής δηλώνει πλήρη άγνοια, αναφέροντας ότι ενημερώθηκε από το Facebook για το «γραφείο» της ομάδας, ζητώντας της να αποχωρήσει άμεσα από τον χώρο.
Μιλώντας στον Real FM, η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Μαρίζα Φουντοπούλου, ξεκαθάρισε πως «σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε άδεια να γίνει αυτό. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες αυθαιρετούν και λειτουργούν ελεύθερα. Τα πανεπιστήμια λειτουργούν με έναν τρόπο που έχει παρανοηθεί σε ό,τι έχει να κάνει με το άσυλο, με αποτέλεσμα ο καθένας θεωρεί ότι μπορεί να μπαίνει μέσα και να ανοίγει ένα γραφείο».
Η ίδια συμπλήρωσε ότι σέβεται την «αναγνωρισιμότητα και ταυτότητα» του «Ρουβίκωνα», αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε ομάδα έχει αναγνωριστεί και έχει καταστατικό λειτουργίας θα πρέπει μέσα στα πανεπιστήμια να βρίσκει χώρους στέγασης.
Δεμένα τα χέρια της πρυτανικής αρχής
Η κα Φουντοπούλου δήλωσε ότι ο «ισχύων νόμος για τα πανεπιστήμια δε δίνει περιθώριο αντίδρασης σε καμία πρυτανική αρχή». Όπως είπε, «ο νόμος για τα πανεπιστήμια αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει μία πολιτική κατάσταση. Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή, δε μπορεί κανείς να κάνει κάτι, διότι στο πλαίσιο του ασύλου δίνει την ελευθερία έκφρασης και διατύπωσης απόψεων.
«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στα πανεπιστημιακά κτίρια. Ανά διαστήματα συναντάμε ομάδες οι οποίες μπαίνουν, στεγάζονται, μένουν, διανυκτερεύουν και αισθάνονται ότι είναι το σπίτι τους» τόνισε η κα Φουντοπούλου.
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»
- Από τη μέση του Ατλαντικού, στην… κορυφή του κόσμου: Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία του Μουντιάλ (vids, pics)
- Αλλάζουν οι αξίες μας όσο μεγαλώνουμε;
- Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών



