Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Τσίπρα - Σίσι: Εντός του έτους οι λεπτομέρειες για την οριοθέτηση της ΑΟΖ

Συνάντηση Τσίπρα – Σίσι: Εντός του έτους οι λεπτομέρειες για την οριοθέτηση της ΑΟΖ

Στη διμερή συνάντηση, διάρκειας μίας ώρας και δεκαπέντε λεπτών, που είχαν, συζητήθηκε, επίσης, πως ο αγωγός Eastmed μαζί με τα ελληνικά κέντρα LNG θα αποτελέσουν την κύρια ενεργειακή δίοδο εξαγωγών φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη

Εντός του έτους πρέπει να κλείσουν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, συμφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στη διμερή συνάντηση, διάρκειας μίας ώρας και δεκαπέντε λεπτών, που είχαν, συζητήθηκε, επίσης, πως ο αγωγός Eastmed μαζί με τα ελληνικά κέντρα LNG θα αποτελέσουν την κύρια ενεργειακή δίοδο εξαγωγών φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη.

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα, πέραν της τριμερούς, να δημιουργηθούν και νέα σχήματα συνεργασίας των τριών με άλλες χώρες.

Η επιλογή της Κρήτης για την 6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου έχει έναν ισχυρό συμβολισμό, όχι μόνο γιατί βρίσκεται κοντά και στις τρεις χώρες, αλλά γιατί αποτελεί εδώ και χιλιετηρίδες σταυροδρόμι των πολιτισμών μας και γενικότερα πολιτιστικό και οικονομικό σταυροδρόμι της Μεσογείου, με υψηλή γεωστρατηγική αξία διαχρονικά και στις μέρες μας, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων των ηγετών των τριών χωρών.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Κρήτη μετατρέπεται σε κόμβο μεταφοράς αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024