Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΧΑ: Ισχυρή ανάκαμψη μετά το καταστροφικό τριήμερο

ΧΑ: Ισχυρή ανάκαμψη μετά το καταστροφικό τριήμερο

Θετικά επέδρασαν στην αγορά οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα

Πάνω από τις 630 μονάδες οδηγείται το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο κατά 1,12% και διαμορφώνεται στις 633,30 μονάδες, προχωρώντας σε μια λελογισμένη αντίδραση και ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών.

Σημαντική θεωρείται και η παρέμβαση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), με φόντο τις συνεχόμενες πιέσεις που δέχονται οι μετοχές του κλάδου. Ο κ. Στουρνάρας δηλώνει πως «οι χρηματιστηριακές εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου τις προηγούμενες ημέρες δεν σχετίζονται με την υγεία των τραπεζών, αλλά με καθαρά εξωγενείς παράγοντες, όπως η άνοδος των επιτοκίων διεθνώς και ιδιαίτερα σε γειτονικές με την Ελλάδα χώρες».

Η άνοδος τροφοδοτείται από τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος ενισχύεται άνω του 4%, καθώς οι μετοχές των Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα εμφανίζουν κέρδη άνω του 4,50%, ενώ πέριξ του 4,00% διαμορφώνεται η αύξηση και για τη μετοχή της Alpha Bank. Η Attica Bank, από την πλευρά της, ενισχύεται κατά 2%.

Η σημερινή αντίδραση κρίνεται αρκετά ήπια, καθώς τα περιθώρια ανόδου είναι πλέον αρκετά μεγάλα. Από την άλλη πλευρά οι αναλυτές αδυνατούν να προβλέψουν τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις του Γενικού Δείκτη, επικαλούμενοι την έντονη μεταβλητότητα, η οποία τις τελευταίες ημέρες συνιστά χαρακτηριστικό και της διεθνούς αγοράς.

Η αγορά ομολόγων

Σημαντική αποκλιμάκωση παρουσιάζουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, λαμβάνοντας ώθηση από τις προσπάθειες της Ρώμης να αλλάξει το αρνητικό γι’ αυτήν, διεθνές επενδυτικό κλίμα.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχωρεί κατά 17 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,438%, εμφανίζοντας αισθητή μείωση σε σχέση με το χθεσινό 4,6%.

Κατά 13 μονάδες βάσης διολισθαίνει και η απόδοση του 5ετούς κρατικού ομολόγου, η οποία κυμαίνεται κάτω του 3,5% και ειδικότερα στο 3,449%.

Την ίδια ώρα, αντίστοιχη μείωση παρατηρείται και στο κόστος δανεισμού της Ιταλίας, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου περιορίζεται κατά 8 μονάδες βάσης και ανέρχεται στο 3,454%.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024