Μια σειρά νέων εικόνων της Μ2 ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου στο Nurburgring, ενισχύουν τις πληροφορίες που θέλουν τη βαυαρική φίρμα να προετοιμάζει μια νέα, ακόμα πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της Competition που προστέθηκε σχετικά πρόσφατα στο οπλοστάσιο του μικρότερου coupe της.

Για την ακρίβεια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια ελαφρύτερη, αεροδυναμικά αναβαθμισμένη και ισχυρότερη εκδοχή της Μ2 Performance η οποία θα φορέσει τα διακριτικά CSL.

Με εξαίρεση την ονομασία η οποία δεν προκύπτει από τις νέες εικόνες του βαυαρικού coupe, οι επιμέρους λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα τα νέα κεραμικά δισκόφρενα με τις μεγαλύτερες χρυσές δαγκάνες τα οποία διακρίνονται πίσω από τους τροχούς με τα ελαστικά Pilot Sport Cup 2 της Michelin, συνιστούν σαφές δείγμα βελτίωσης σε σχέση με την M2 Competition.

To ίδιο ισχύει και για την παρουσία ενός νέου αεροδυναμικού βοηθήματος στην κορυφή του πορτ μπαγκάζ το οποίο οι μηχανικοί της φίρμας προσπαθούν να κρύψουν με λευκή ταινία, αλλά και για την κάπως άτσαλη συναρμογή του splitter στο μπροστινό τμήμα η οποία προφανώς κρύβει βελτιώσεις.

Εκτός από τις ορατές βελτιώσεις, η νέα CSL έκδοση αναμένεται να είναι και κατά περίπου 60 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με την M2 Competition το βάρος της οποίας διαμορφώνεται σε 1.632 κιλά στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο ενώ οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ως δεδομένη την παρουσία μιας αναβαθμισμένης εκδοχής του twin-turbo κινητήρα των 3,0 λίτρων η οποία θα ξεπεράσει το μέγεθος των 410 ίππων.

Σε ό,τι αφορά την προβλεπόμενη άφιξη της έκδοσης, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το 2020 οπότε η M2 CSL αναμένεται να κυκλοφορήσει με το στάτους της περιορισμένης έκδοσης.