Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλλο προφίλ - ίδιος ηγέτης

Άλλο προφίλ – ίδιος ηγέτης

Ο Ολυμπιακός του Μπλατ θα παίξει διαφορετικό μπάσκετ σε σχέση με τα τελευταία χρόνια αλλά ο τεράστιος Βασίλης Σπανούλης παραμένει η αγωνιστική σταθερά των ερυθρόλευκων

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται το βράδυ της Παρασκευής στην μάχη της Ευρωλίγκας με την ομάδα του λιμανιού ν’ αντιμετωπίζει την Χίμκι στην Μόσχα. Οι ερυθρόλευκοι ξεκινούν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια από την ρωσική πρωτεύουσα και δεν χωρά αμφιβολία πως η φετινή σεζόν αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους πειραιώτες.

Στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκεται νέος προπονητής, ο Ντέιβιντ Μπλατ, κάτι που σημαίνει ότι οι διαφορές σε σχέση με τα τελευταία χρόνια θα είναι πολλές σε ότι αφορά το αγωνιστικό προφίλ των ερυθρόλευκων. Κι αυτό διότι οι σκέψεις και οι ιδέες του Αμερικανού είναι πολύ διαφορετικές από του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Και δεν μπαίνουμε σε καμιά διαδικασία σύγκρισης. Το θέμα άλλωστε δεν είναι να συγκρίνει κάποιος τις ιδέες του Έλληνα τεχνικού με τον «διάδοχο» του. Ο Ολυμπιακός δεν έχει λόγο να μπει σε μια τέτοια διαδικασία καθώς δεν πρόκειται να του προσφέρει το παραμικρό.

Ωστόσο οι διαφορές στην αγωνιστική «ταυτότητα» της ομάδας του λιμανιού θα είναι πολλές κι αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Υπάρχει όμως και κάτι που είναι εξίσου σημαντικό και δεν αλλάζει. Πρόκειται για μια αγωνιστική σταθερά που έχει σημαδέψει τον Ολυμπιακό και η αναφορά έχει να κάνει με τον Βασίλη Σπανούλη.

Σίγουρα οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην επίθεση. Είναι δεδομένο πως θα θελήσουν να παίξουν πιο γρήγορο μπάσκετ. Σωστό κι αυτό. Είναι άλλωστε βασικές αρχές του Μπλατ και είναι λογικό να επιδιώκει την εφαρμογή τους ο Αμερικανός κόουτς των ερυθρόλευκων.

Ότι θα χρειαστεί χρόνος για να φτάσει ο Ολυμπιακός στο επίπεδο που θέλει ο Μπλατ είναι δεδομένο. Είναι επίσης σίγουρο ότι θα χρειαστεί και υπομονή από τους φιλάθλους των ερυθρόλευκων. Αυτό όμως που είναι πολύ σημαντικό έχει να κάνει με την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη και τα όσα έχει πει τις τελευταίες μέρες ο σούπερ σταρ του Ολυμπιακού, φανερώνουν την δίψα του για επιτυχίες.

Αποδεικνύουν την επιθυμία του Σπανούλη να επαναφέρει τους ερυθρόλευκους σε κατακτήσεις τίτλων και είναι πολύ σημαντικό για τον Μπλατ ότι θα έχει στην ομάδα του τον Σπανούλη. Έναν τεράστιο ηγέτη, μια ξεχωριστή προσωπικότητα που θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον προπονητή, να περάσει αυτά που θέλει στην ομάδα του.

Η Ευρωλίγκα ξεκινάει για τον Ολυμπιακό και δεν χωρά αμφιβολία πως ο στόχος των πειραιωτών είναι ξεκάθαρος, η συμμετοχή στο final 4. Η αποστολή της ομάδας του λιμανιού δεν θα είναι εύκολη, ωστόσο αυτή η παρέα είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα.

Και όταν παίκτες του Ολυμπιακού κάνουν συγκρίσεις με χρονιές που οι πειραιώτες θριάμβευσαν σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο με back to back κατακτήσεις, τότε τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Απλά χρειάζεται υπομονή.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024