Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Ο τυφώνας Μάικλ απειλεί τη Φλόριντα – Εκκενώθηκαν περιοχές

ΗΠΑ : Ο τυφώνας Μάικλ απειλεί τη Φλόριντα – Εκκενώθηκαν περιοχές

Τις βορειοδυτικές ακτές της Φλόριντα ο κυκλώνας Μάικλ ο οποίος ενισχύθηκε στην κατηγορία 2, ενώ υπό την απειλή των θυελλωδών ανέμων, ισχυρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τις παράκτιες περιοχές

Τις βορειοδυτικές ακτές της Φλόριντα ο κυκλώνας Μάικλ ο οποίος ενισχύθηκε στην κατηγορία 2, ενώ υπό την απειλή των θυελλωδών ανέμων, ισχυρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών, οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν.

Οι αρχές έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών από τις παράκτιες περιοχές σε εννέα κομητείες, ενώ ο κυκλώνας κινείται στον Κόλπο του Μεξικού με ανέμους στα 155χλμ/ώρα.

Ο Μάικλ ενδέχεται να ανέλθει στην κατηγορία 3 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον πριν από την άφιξή του στη Φλόριντα αύριο Τετάρτη, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Πρόκειται ίσως για την ισχυρότερη καταιγίδα που θα πλήξει το βορειοδυτικό τμήμα της αμερικανικής πολιτείας εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.

«Ο κυκλώνας Μάικλ είναι καταιγίδα-τέρας και γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος. Σε 12 ώρες θα δούμε τις επιπτώσεις του» δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου. «Τώρα είναι η στιγμή να λάβουμε μέτρα».

Ο Ρικ Σκοτ προειδοποίησε επίσης για το ενδεχόμενο κυμάτων θυέλλης ύψους έως 3,7 μέτρων και ανέμων η ταχύτητα των οποίων θα μπορούσε να φθάσει τα 177χλμ/ώρα.

Οι κάτοικοι των περιοχών που θα πλήξουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν πρέπει να ρισκάρουν να έρθουν αντιμέτωποι με αυτά. «Κανείς δεν θα επιζήσει» από ένα τέτοιο τείχος νερού, επισήμανε ο Σκοτ.

«Εάν σας ζητήσουμε να απομακρυνθείτε, φύγετε» ήταν η έκκληση που απηύθυνε ο ίδιος στο Twitter.

Καθώς ο Μάικλ κινείται πάνω από τη θάλασσα, οι εταιρείες ενέργειας ανέστειλαν σχεδόν το 1/5 της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και απομάκρυναν χθες το προσωπικό από 10 πλατφόρμες εξόρυξης.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα κήρυξε 35 κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ 1250 στρατιώτες της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί και περισσότεροι από 4000 στρατιώτες βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και οι κατακλυσμώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προκάλεσαν 13 θανάτους στην Κεντρική Αμερική, όταν ο Μάικλ εμφανίστηκε στις  ακτές της βόρειας Ονδούρας.

Κυβερνητικές υπηρεσίες, σχολεία και πανεπιστήμια θα κλείσουν έως το τέλος της εβδομάδας. Ουρές ήδη σχηματίζονται έξω από τα πρατήρια καυσίμων, καθώς οι πολίτες επιχειρούν να απομακρυνθούν από την περιοχή. Όσοι έμειναν πίσω άδειασαν τα ράφια των παντοπωλείων από νερό και άλλες προμήθειες.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024