Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάμος : Μετεγκατάσταση του hotspot προσφύγων εκτός αστικού ιστού

Σάμος : Μετεγκατάσταση του hotspot προσφύγων εκτός αστικού ιστού

Την απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να κλείσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων στη Σάμο, το οποίο θα αντικαταστήσει το υπάρχον στο Βαθύ, γνωστοποίησε στην περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και τον δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής, Ανδρέας Γκουγκουλής

Την απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να κλείσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων στη Σάμο, το οποίο θα αντικαταστήσει το υπάρχον στο Βαθύ, γνωστοποίησε στην περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και τον δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής, Ανδρέας Γκουγκουλής.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Γκουγκουλής το νέο ΚΥΤ θα είναι δυναμικότητας 1.200 θέσεων –το σημερινό είναι δυναμικότητας 648 θέσεων- ενώ στο νησί θα λειτουργήσει και προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) 300 θέσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το ΚΥΤ θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες μετεγκατάστασης σε χώρο εκτός αστικού ιστού, ενώ τη δε ημέρα που θα λειτουργήσει το νέο, θα κλείσει ταυτόχρονα το υπάρχον.

Τα προβλήματα αυξάνονται καθημερινά στον καταυλισμό προσφύγων στη Σάμο, καθώς ο αριθμός των προσφύγων έχει πλέον ξεπεράσει τους 4.000, σε ένα ΚΥΤ χωρητικότητας μόλις 648 ατόμων.

Η αποσυμφόρηση του καταυλισμού πραγματοποιείται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα να προβλήματα να παραμένουν, ενώ ακόμα παραμένει άγνωστο πότε θα είναι έτοιμο για λειτουργία το νέο ΚΥΤ που ανακοινώθηκε.

Διαβάστε εδώ την απόφαση του ΥΜΕΠΟ.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024