Η στρατηγική της επόμενης μέρας και κυρίως η σχέση με τη ΝΔ εξακολουθούν να προκαλούν αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής που εισέρχεται στην τελική ευθεία για τις εκλογές, έχοντας «ανοιχτά μέτωπα» που το εμποδίζουν να μεταδώσει ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα.

Ζητείται συνεννόηση και ενιαίος λόγος

Η Φώφη Γεννηματά διατάσσει εκλογικά το Κίνημα Αλλαγής ώστε να είναι έτοιμο μπροστά στο ενδεχόμενο να στηθούν οι κάλπες νωρίτερα από τον Μάιο, ο οποίος θεωρείται το ακραίο χρονικό όριο για την πραγματοποίησή τους. Αλλά το κυρίαρχο ζητούμενο του επιτελείου της – η συντεταγμένη εικόνα και ο ενιαίος λόγος – δοκιμάζεται από τις συνεχείς υποσημειώσεις των κομμάτων που αποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας ο Δημήτρης Ρέππαςκαι άλλα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, απηχώντας προφανώς τις θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ζήτησαν να ξεκαθαριστεί ότι δεν θα υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ. Η Φώφη Γεννηματά σήκωσε το γάντι. «Δεν είπα ποτέ ότι θα συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ» τόνισε, ενώ νωρίτερα στενοί της συνεργάτες απευθυνόμενοι στα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ ρώτησαν: «Τι θέλετε; Να γίνουμε ένα ΚΚΕ του Κέντρου που θα λέμε ότι δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν;».

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Γράψτε το σχόλιο σας