Σε μια κίνηση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο θετικών όσο και αρνητικών, προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όταν προσπάθησε να μιμηθεί τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Συγκεκριμένα, πριν ο Γιούνκερ ξεκινήσει την ομιλία στα πλαίσια συνεδρίου στις Βρυξέλλες, την ώρα που έφτιαχνε τις σημειώσεις του, ο τα χέρια του και κούνησε τους ώμους και τους γοφούς του στο ρυθμό της μουσικής, κάτι που θύμισε έντονα την… προσπάθεια της βρετανίδας πρωθυπουργού να χορέψει στον ρυθμό των ABBA.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε γέλιο στην αίθουσα, ωστόσο στη Βρετανία πολλά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Γιούνκερ εμφανίζεται να «χλευάζει» την Μέι. Απατώντας, εκπρόσωπος του Γιούνκερ δήλωσε ότι ο χορευτικός αυτοσχεδιασμός του δεν «απευθυνόταν σε κανέναν» και επανέλαβε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής «θρέφει μεγάλο σεβασμό» για την Μέι.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος, η Μέι χόρεψε υπό τους ήχους του Dancing Queen των ABBA.

Στη συνέχεια διακωμώδησε τον εαυτό της μετά τα περιπαικτικά σχόλια για τις χορευτικές ικανότητές της σε ταξίδι της στην Αφρική.