Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

H ιδέα κατασκευής ενός μεσαίου επταθέσιου SUV υπάρχει στα σχέδια της Cadillac από το 2011, ωστόσο πλέον, όπως αποδεικνύουν οι λήψεις του φωτογραφικού φακού, το επιβλητικών διαστάσεων μοντέλο βρίσκεται στην τελική ευθεία η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα… φτάσει στο τέρμα από την προσεχή έκθεση του Detroit, τον Ιανουάριο όπου θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του με την ονομασία ΧΤ6.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, το XT6 αναμένεται να ακολουθήσει το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο με την μικρότερη XT5, με εξαίρεση την χαμηλότερη γραμμή οροφής με την οποία οι σχεδιαστές της αμερικανικής φίρμας θα επιχειρήσουν να «ξεκλέψουν» λίγο όγκο, εξασφαλίζοντας στο επταθέσιο SUV μια κομψότερη εικόνα.

Από πλευράς κινητήρων, το XΤ6 θα επωφεληθεί από τον ατμοσφαιρικό V6 των 3,6 λίτρων από το οπλοστάσιο της GM, σε συνδυασμό με εννέα σχέσεων αυτόματο κιβώτιο και απόδοση 310 ίππων.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να προστεθεί στην γκάμα και ο νέος διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 4,2 λίτρων ο οποίος θα εφοδιάζει την κορυφαία έκδοση του επταθέσιου SUV ξεπερνώντας τους 400 ίππους.

Τις προδιαγραφές του νέου μοντέλου αναμένεται να συμπληρώσουν όλα τα νεότερα συστήματα υποβοήθησης και άνεσης που έχουν προκύψει στην Cadillac συμπεριλαμβανομένου του interface CUE με οθόνη 10 ιντσών, τον καθρέφτη οπισθοπορείας που εκτός από την παραδοσιακή απεικόνιση έχει τη δυνατότητα απεικόνισης video από την κάμερα οπισθοπορείας, ενώ στον εξοπλισμό του αναμένεται να συμπεριληφθεί το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της φίρμας Super Cruise.