Θεοδωράκης: Τσίπρας και Μητσοτάκης να συμφωνήσουν ότι το 2020 δεν θα πάμε ξανά σε εκλογές
Με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
Πρόταση προς τους κ.κ Τσίπρα και Μητσοτάκη να δεσμευθούν από τώρα ότι δεν θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020 απευθύνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Να πάμε σε συναινετική λύση ώστε η Bουλή να μη διαλυθεί ξαφνικά. Η οικονομία θέλει σταθερότητα» επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής και συμπληρώνει: «Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι θα είναι αυτός που θα κερδίσει τις εκλογές. Αν το πιστεύει λοιπόν «ιδού η Ρόδος» ας δεσμεύσει τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα τον ρίξει το 2020 με αφορμή την προεδρική εκλογή».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα και το πόσο επηρεάζει την πορεία της οικονομίας και σημειώνει πως πλέον «είμαστε μόνοι. Εκεί που όλοι οι καιροσκόποι και οι λαϊκιστές οραματίζονται πολιτική αστάθεια εμείς να προσφέρουμε προκαταβολικά πολιτική σταθερότητα που σημαίνει εγγυήσεις ότι δεν θα γίνει μπάχαλο η πολιτική ζωή το ’19 και το ’20. Οι επενδυτές, οι αγορές, δεν επιχειρούν σε χώρες με πολιτική αστάθεια. Αν λοιπόν θέλουμε σοβαρούς επενδυτές πρέπει να τους προσφέρουμε πολιτική σταθερότητα. Όχι μια εσαεί προεκλογική ατμόσφαιρα» σημειώνει.
Ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι η ομόφωνη απόφαση των στελεχών του Κινήματος είναι η αυτόνομη πορεία και διευκρινίζει πως «ομόφωνη είναι και η απόφασή μας ότι δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση».
Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τονίζει ότι η «χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση αποτελεσματική, εργατική, έντιμη. Πολιτικούς που δεν θα μυρίζουν ναφθαλίνη, αλλά σύγχρονους ανθρώπους που θα έρχονται από την πραγματική ζωή. Ας μιλήσουμε για τις λύσεις και όχι για την ούγια της λύσης».
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις σημειώνει ότι «όλοι ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπιεζόμαστε. Όμως οι μισοί πολίτες δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν στις εκλογές. Και πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν κάτι να τους εμπνεύσει. Ε, αυτό δεν μπορεί να είναι το ένα ή το άλλο παλιό. Η χώρα δεν έχει ανάγκη απλώς μια κυβερνητική αλλαγή. Έχει ανάγκη από αλλαγή νοοτροπίας. Ανοιχτά μυαλά και συνεργασίες μακριά από τα άκρα που διχάζουν τους πολίτες» λέει χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της ΠΓΔΜ και τις εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα, ο κ. Θεοδωράκης υπογραμμίζει πως «για μας ο ευρωπαϊκός δρόμος για τα Σκόπια δεν πρέπει να κλείσει. Και είναι αστείοι όσοι χειροκροτούν ταυτοχρόνως και αυτούς που πολεμάνε τη λύση στην Ελλάδα και αυτούς που πολεμάνε τη λύση στη FYROM. Δεν μπορεί να είσαι και με τα συλλαλητήρια του Συντάγματος και με τα συλλαλητήρια των εθνικιστών στα Σκόπια. Είναι διχασμός προσωπικότητας».
- Σνα Ντιέγκο: Βίντεο με 17χρονο που πήδηξε από γκρεμό έσκασε σε βράχο και κατέληξε στη θάλασσα [σκληρές εικόνες]
- «Με αυτό σκότωσα τον Βίκτορ Χάρα»: Πώς ένα έγκλημα της χούντας του Πινοσέτ στοίχειωσε τη Χιλή για μισό αιώνα
- Η ύβρις του Κρίστοφερ Νόλαν
- Σκύλος και υψηλές θερμοκρασίες: 6+1 ερωτήσεις και οι «καυτές» απαντήσεις τους που οφείλετε να γνωρίζετε
- Οι πρώτες 24 ώρες του Αντετοκούνμπο στο Μαϊάμι: Η φωτογραφία στο άγαλμα του Γουέιντ και οι συναντήσεις με Σπόελστρα, Ράιλι (vid)
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος ΙΑ’)
- Οι πυρκαγιές στην Ευρώπη μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες – Αγώνας δρόμου πριν τον νέο καύσωνα
- Ο αγώνας εναντίον του AIDS διατρέχει σοβαρό κίνδυνο – Οι χρηματοδοτήσεις μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο πέρσι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/kristijan-arsov-viAo6P8yqHI-unsplash-1-315x220.jpg)







![Σνα Ντιέγκο: Βίντεο με 17χρονο που πήδηξε από γκρεμό έσκασε σε βράχο και κατέληξε στη θάλασσα [σκληρές εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-429-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442