Αναδρομικά 13ος και 14ος μισθός για δημοτικούς υπαλλήλους
Τους τελευταίους μήνες, ολοένα και περισσότεροι δήμοι έχουν αρχίσει να λαμβάνουν αποφάσεις για αναδρομική καταβολή των επιδομάτων αυτών στο σύνολο των εργαζομένων τους, δηλαδή ακόμη και σ’ αυτούς που δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια
Επαναχορήγηση και αναδρομική καταβολή 13ου και 14ου μισθού, δηλαδή επιδομάτων εορτών και αδείας, αποφασίζουν για τους χιλιάδες υπαλλήλους τους αρκετοί μεγάλοι δήμοι της χώρας, εφαρμόζοντας αποφάσεις δικαστηρίων με τις οποίες έγιναν δεκτές σχετικές προσφυγές εργαζομένων τους.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, διάφοροι άλλοι υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, βλέποντας πολλούς δημοτικούς υπαλλήλους να έχουν προσφύγει και να έχουν ήδη δικαιωθεί από τα δικαστήρια για το θέμα αυτό, ξεκινούν ομαδικές προσφυγές με μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουν κι εκείνοι το δικαίωμα είσπραξης 13ου και 14ου μισθού, και μάλιστα αναδρομικά.
Οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώθηκαν εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, που ζητούσαν την επαναχορήγηση των επιδομάτων εορτών και αδείας, εκδόθηκαν στα τέλη του 2016. Εκτοτε το κύμα των προσφυγών στα δικαστήρια, κυρίως, από δημοτικούς υπαλλήλους, για τη διεκδίκηση της επανακαταβολής των επιδομάτων αυτών και της χορήγησής τους αναδρομικά τουλάχιστον για τρία χρόνια, άρχισε να «φουντώνει».
Αιτία το γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι που προσέφυγαν έχουν δικαιωθεί και έχουν ήδη επιτύχει την αναδρομική είσπραξη των παροχών αυτών, οι οποίες -σημειωτέον- είχαν καταργηθεί από τα πρώτα χρόνια εφαρμογής των Μνημονίων. Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, ολοένα και περισσότεροι δήμοι έχουν αρχίσει να λαμβάνουν αποφάσεις για αναδρομική καταβολή των επιδομάτων αυτών στο σύνολο των εργαζομένων τους, δηλαδή ακόμη και σ’ αυτούς που δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.
Παράλληλα, ολόκληροι κλάδοι εργαζομένων, καθοδηγούμενοι από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, αποφασίζουν πλέον μαζικές προσφυγές στα δικαστήρια με μεγάλες πιθανότητες δικαίωσης.
- Παράνομος τζόγος: Φρένο στις τράπεζες για τα κέρδη από μη αδειοδοτημένους παρόχους
- Άννα Πρέλεβιτς: Οι πρώτες ημέρες με τις δίδυμες κόρες της που γεννήθηκαν πρόωρα
- ΣΥΡΙΖΑ: Χώρο στην ΕΛΑΣ ή μέτωπο στον Τσίπρα – Ανάμεσα σε παραιτήσεις και αμφισβήτηση ο Φάμελλος
- Δείπνο στην Αθήνα για Σπανούλη και Μάικ Τζέιμς (pic)
- Τραμπ: «Όμορφος καθαρός άνθρακας» – Πακέτο 700 δισ. στη βιομηχανία ορυκτών
- Υπάρχουν όρια στην οδήγηση; Τι ισχύει για τους ηλικιωμένους και τι εξετάζεται στην Ευρώπη
- Στον Άρειο Πάγο κρίνεται η αποφυλάκιση Γιωτόπουλου
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στο ΟΑΚΑ συνεχίζονται οι τελικοί της Stoiximan GBL
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442