Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπ' ατμόν η κυβέρνηση για εκλογές

Υπ’ ατμόν η κυβέρνηση για εκλογές

Στο υπουργείο Εσωτερικών και έκαναν τις προάλλες με εντολή του υπουργού Αλέξη Χαρίτση, ασκήσεις εκλογικής ετοιμότητας

Γνωστή είναι η λαϊκή παροιμιώδης έκφραση «κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε», που θέλει να πει ότι προτού κάνεις οτιδήποτε, να παίρνεις τις προφυλάξεις σου και να μετράς τις ικανότητές σου, διαφορετικά θα πάθεις μεγάλη ζημιά. Αυτή λοιπόν τη φράση σκέφτηκαν και στο υπουργείο Εσωτερικών και έκαναν τις προάλλες με εντολή του υπουργού Αλέξη Χαρίτση, ασκήσεις εκλογικής ετοιμότητας. Κινητοποίηση του μηχανισμού επισήμως ειπώθηκε ότι έγινε.

Λίγο το δημοψήφισμα των Σκοπίων, λίγο τα καμώματα και οι απειλές του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου ότι θα ρίξει την κυβέρνηση προφανώς θα ανάγκασαν το υπουργείο Εσωτερικών να ετοιμάζεται για ξαφνικές εκλογές, αν και ο κ. Χαρίτσης επιμένει να λέει ότι δεν πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και τίποτα από τα παραπάνω σενάρια δεν είχαν ληφθεί υπόψη.

Όπως ήταν φυσικό, η πληροφορία για εκλογικές ασκήσεις διέρρευσε και στη ΝΔ και σε άλλα κόμματα και σήμανε συναγερμός. Μαθαίνω ότι ορισμένα κομματικά στελέχη της αντιπολίτευσης επειδή δεν είχαν πρόσβαση στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αποτάθηκαν στην εταιρεία Singular Logic που αποτελεί τον σταθερό συνεργάτη του υπουργείου Εσωτερικών για τη διεξαγωγή εκλογών και για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, πλην όμως δεν πήραν συγκεκριμένες απαντήσεις. ‘Η δεν πήραν τις απαντήσεις που ήθελαν. Γιατί μόλις έμαθαν ότι έγινε άσκηση εκλογικής ετοιμότητας, άρχισαν να υπολογίζουν εκλογές μέσα στον Νοέμβριο. Ο κ. Χαρίτσης, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, από την πλευρά του δήλωνε πως δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθ’ ότι «έχει σοβαρή δουλειά στο υπουργείο, στο οποίο γίνεται και η προετοιμασία για τις εκλογές». Βεβαιώνει ωστόσο ότι ήταν υποχρεωμένος να κινητοποιήσει τον μηχανισμό του υπουργείου ώστε εάν χρειαστεί να είναι έτοιμος, αφού είναι νέος υπουργός Εσωτερικών.

Διαβεβαιώνει δε ότι δεν είχε καμία εντολή, ούτε από το Μαξίμου ούτε από το κόμμα, για την εκλογική κινητοποίηση του υπουργείου και ότι ήταν απλώς ένα είδος άσκησης για να διαπιστωθεί τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει ώστε να βελτιωθεί. Με την ευκαιρία, τον ρώτησα πόσο δυσκολότερη θα είναι η διεξαγωγή των εκλογών για το υπουργείο Εσωτερικών σε περίπτωση που προκηρυχθούν τριπλές ή τετραπλές εκλογές τον Μάιο. Χωρίς βεβαίως να παίρνει θέση για το εάν οι εκλογές διεξαχθούν τον Μάιο, μου είπε ότι οικονομικώς συμφέρουν οι πολλαπλές εκλογές την ίδια ημέρα, αλλά είναι πιο δύσκολη η οργάνωσή τους και αποκάλυψε και τούτο:

Στις επερχόμενες εκλογές (όποτε και αν αυτές διεξαχθούν) ο τρόπος μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από τα εκλογικά κέντρα αλλάζει οριστικά. Με δυο λόγια, δεν θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα από τα εκλογικά κέντρα προς το υπουργείο Εσωτερικών τηλεφωνικά, αλλά… ηλεκτρονικά (με emails). Με αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγονται λάθη και κυρίως θα έχουμε πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024