Ο Λουίτζι Πιραντέλο και η αβεβαιότητα της ύπαρξης
Με ένα εμβληματικό μυθιστόρημα που πρωτοκυκλοφόρησε το 1904 ο κορυφαίος ιταλός συγγραφέας μάς εισάγει πρώιμα στη λογοτεχνία και στο θέατρο του παραλόγου
Ο Λουίτζι Πιραντέλο (1867-1936) είναι πασίγνωστος για τα θεατρικά του έργα. Το Εξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα, ο Ερρίκος Δ’, το Απόψε αυτοσχεδιάζουμεκαι το Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε έχουν ανεβεί πολλές φορές στις θεατρικές σκηνές όλου του κόσμου – και στη χώρα μας. Λιγότερο γνωστό όμως είναι το πεζογραφικό του έργο, εξίσου σπουδαίο κι αυτό, όπου θα βρει τα υπαρξιακά ερωτήματα που με τόση μαεστρία έθεσε στο θέατρό του. Και ένα από τα σημαντικότερα είναι Ο μακαρίτης Ματία Πασκάλ που πρωτοκυκλοφόρησε το 1904 και εκδόθηκε πρόσφατα και στη χώρα μας δίνοντας την ευκαιρία στους αναγνώστες να γνωρίσουν έναν από τους κορυφαίους ευρωπαίους πεζογράφους του 20ού αιώνα.
- Μαροζάν – Τσιτσιπάς 2-1: Νέος πρόωρος αποκλεισμός…
- Stournaras Set for Third Term as Greece Central Bank Governor
- Ουγγαρία: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος Τάμας Σούλιοκ ζητεί ο Μαγιάρ – «Δεν είναι άξιος να ενσαρκώσει την ενότητα»
- Νέο επεισόδιο του Νεϊμάρ με την εξέδρα: «Είσαι χοντρός» (vid)
- Charlotte de Witte και Σίλβια Σάλις – Πώς ένα techno πάρτι καθόρισε την επόμενη αντίπαλο της Μελόνι
- Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στην Πάρνηθα – Επιχείρηση απεγκλωβισμού για τον οδηγό
- Ειδικές φωλιές για χελιδόνια και σταχτάρες σε δημοτικά κτίρια τοποθετεί ο Δήμος Αθηναίων
- Τουρκία: Νέα ένοπλη επίθεση σε γυμνάσιο – Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442