Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής: Στα χέρια Τσίπρα - Ζάεφ το κλειδί της συμφωνίας

Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής: Στα χέρια Τσίπρα – Ζάεφ το κλειδί της συμφωνίας

Την προσπάθεια να ασκήσει εσωτερική πίεση στην αντιπολίτευση ώστε να ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών όταν αυτή έρθει στη βουλή της ΠΓΔΜ, συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό η Δύση, όσο πλησιάζουμε στην καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει ο Ζόραν Ζάεφ, πριν κηρύξει πρόωρες εκλογές στη χώρα

Την προσπάθεια να ασκήσει εσωτερική πίεση στην αντιπολίτευση ώστε να ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών όταν αυτή έρθει στη βουλή της ΠΓΔΜ, συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό η Δύση, όσο πλησιάζουμε στην καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει ο Ζόραν Ζάεφ, πριν κηρύξει πρόωρες εκλογές στη χώρα.

Μετά τον Ευρωπαίο Επίτροπο Διερεύνησης της Κομισιόν, Γιοχάνες Χαν, σειρά πήρε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρον Τζόνσον, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και πρόεδρος της υποεπιτροπής για την Ευρώπη.

Ο κ. Τζόνσον υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι η πολύ χαμηλή προσέλευση στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής δεν έχει αλλάξει τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ υπογράμμισε πως Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας κρατούν το κλειδί της συμφωνίας.

«Το κλειδί για της συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων βρίσκεται τώρα στα χέρια του Ζόραν Ζάεφ και του Αλέξη Τσίπρα και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την εφαρμογή της μη δημοφιλούς συμφωνίας» δήλωσε ο Ρον Τζόνσον, σε συνέντευξή του στη «Φωνή της Αμερικής», εκπομπή που μεταδίδεται στη σερβική γλώσσα.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στη ζήτημα του Κοσόβου και είπε πως «στην περίπτωση που και οι πρόεδροι Βούτσιτς και Θάτσι πετύχαιναν μία συμφωνία στο ζήτημα του Κοσόβου, οι ΗΠΑ, επίσης, θα την υποστήριζαν και ας μην ήταν δημοφιλής».

Για το ζήτημα του Κοσόβου, ο Αμερικάνος γερουσιαστής ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενδιαφέρεται προσωπικά για την επίλυση του. Στο σχετικό ερώτημα απάντησε: «Βεβαίως! Για αυτό το λόγο τρεις φορές επισκέφτηκα, το τελευταίο διάστημα, τα Βαλκάνια. […] Ξέρετε, ο πρόεδρος Τραμπ έχει λίγο διαφορετική προσέγγιση για την επίλυση κάποιων ζητημάτων, σκέφτεται εκτός καθορισμένου πλαισίου. Εμείς διαβλέπουμε πόσο σημαντικά είναι τα Βαλκάνια και πόσο αναγκαίο είναι να σταθεροποιηθούν».

Ο Ρον Τζόνσον τόνισε ότι για τις ΗΠΑ δεν υπάρχουν πλέον «κόκκινες γραμμές» στο θέμα του Κοσόβου, ούτε θέτουν πιεστικά κάποιο χρονικό όριο. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενθαρρύνουμε τον πρόεδρο Βούτσιτς και την ηγεσία του Κοσόβου να επιλύσουν μία μακροχρόνια διένεξη και να πετύχουν συμφωνία που θα επιφέρει σταθερότητα στα Βαλκάνια. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συμφωνία ακόμη και αν προβλέπει εδαφικές διορθώσεις» ανέφερε στη «Φωνή της Αμερικής» ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024