Λες και δεν είχαμε αρκετούς λόγους να το λατρεύουμε, το Black Mirror, το Netflix μας δίνει ακόμα έναν.

Ποιος είναι αυτός; Συγκεκριμένα η 5η σεζόν της βραβευμένης με Emmy σειράς, η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2018, θα περιέχει ένα επεισόδιο, στο οποίο οι θεατές θα επιλέγουν την μοίρα των χαρακτήρων.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε το Bloomberg, το οποίο αποκάλυψε επίσης πως το Netflix «αναπτύσσει μια σειρά από ειδικά επεισόδια όπου θα επιτρέπει στους θεατές να επιλέξουν την εξέλιξη της ιστορίας σε ένα επεισόδιο ή μια ταινία», με την πρώτη δοκιμή αυτού του project φαίνεται να είναι ένα επεισόδιο του Black Mirror.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλεί εντυπωσιασμό, ωστόσο δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Άλλωστε που αλλού θα μπορούσε να δοκιμαστεί μια τεχνολογική εξέλιξη στην τηλεόραση, πέρα από τη σειρά που ασχολείται με τα θαύματα και τους κινδύνους της τεχνολογίας;

Μάλιστα, πηγές θέλουν, εκτός του «Black Mirror», το Netflix να έχει ολοκληρώσει τη συμφωνία «για τουλάχιστον άλλο ένα live-action project, και να διαπραγματεύεται τα δικαιώματα κάποιου άλλου».

Φαίνεται λοιπόν πως η διαδραστική τηλεόραση μπαίνει όλο και περισσότερο στις ζωές μας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ήδη το HBO προβάλλει τη δική του διαδραστική σειρά, με τον τίτλο «Mosaic», το οποίο σκηνοθέτησε ο Steven Soderbergh και το οποίο αργότερα έγινε και εφαρμογή κινητού.

Όσον αφορά το Black Mirror έχει δημιουργηθεί από τον Charlie Brooker, ο οποίος μαζί με την Annabel Jones είναι showrunners.

Κάθε επεισόδιο φέρει διαφορετική ιστορία και διαφορετικό cast. To πρώτο του επεισόδιο έκανε την εμφάνισή του στις οθόνες μας στις 4 Δεκεμβρίου 2011. Η σειρά αγαπήθηκε τόσο από το κοινό, που «ανάγκασε» το Netflix να αγοράσει τα δικαιώματα του από το βρετανικό κανάλι, Channel 4, που το είχε δημιουργήσει και να γυρίσει πολλά νέα επεισόδια.