La Repubblica: Η Κομισιόν απορρίπτει το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το προσχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης και σε επιστολή της εκφράζει σοβαρή ανησυχία για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος, όπως μεταδίδει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το προσχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης και σε επιστολή της εκφράζει σοβαρή ανησυχία για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος, όπως μεταδίδει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica.
«Οι στόχοι για το δημόσιο έλλειμμα φαίνεται με την πρώτη ματιά να συνιστούν σημαντική απόκλιση από την πορεία του προϋπολογισμού που έχει επισημάνει το Συμβούλιο της ΕΕ και αποτελεί θέμα σοβαρής ανησυχίας», επισημαίνεται στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.
«Ζητάμε από τις ιταλικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι προβλέψεις είναι σύμφωνες με τους κοινούς δημοσιονομικούς κανόνες της ζώνης του ευρώ», σημειώνεται στην επιστολή σύμφωνα με την La Repubblica.
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη επιβεβαιώθηκε ότι το δημόσιο έλλειμμα της Ιταλίας το 2019 θα ανέλθει στο 2,4%, με βαθμιαία μείωση κατά τα επόμενα έτη. Προβλέπεται ότι το σχετικό ποσοστό θα περιοριστεί στο 2,1% το 2020, και στο 1,8% το 2021.
Η Ευρωζώνη είχε ωστόσο προειδοποιήσει για μια τεράστια αναδιάρθρωση σε περίπτωση που η Ιταλία δε συμμορφωθεί.
«Υποτιμούν το μέγεθος, την απόλυτη τρέλα της απόκλισης. Και οι προβλέψεις των Ιταλών για την ανάπτυξη είναι αστείες. Η ανάπτυξη, ειδικά με την κυβέρνηση αυτή, δεν θα βελτιωθεί, θα επιδεινωθεί» είχαν αναφέρει υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης, σχολιάζοντας την οπτική της ιταλικής κυβέρνησης για την οικονομία της χώρας της.
- Το Ιράν απαντά στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ με επιθέσεις στον Κόλπο – Πώς φτάσαμε στον νέο κύκλο έντασης
- Βενεζουέλα: Μητέρα και τρία παιδιά επιβίωσαν επί 11 ημέρες στα ερείπια μετά τον καταστροφικό σεισμό
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442