Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
La Repubblica: Η Κομισιόν απορρίπτει το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης

La Repubblica: Η Κομισιόν απορρίπτει το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το προσχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης και σε επιστολή της εκφράζει σοβαρή ανησυχία για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος, όπως μεταδίδει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το προσχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης και σε επιστολή της εκφράζει σοβαρή ανησυχία για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος, όπως μεταδίδει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica.

«Οι στόχοι για το δημόσιο έλλειμμα φαίνεται με την πρώτη ματιά να συνιστούν σημαντική απόκλιση από την πορεία του προϋπολογισμού που έχει επισημάνει το Συμβούλιο της ΕΕ και αποτελεί θέμα σοβαρής ανησυχίας», επισημαίνεται στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

«Ζητάμε από τις ιταλικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι προβλέψεις είναι σύμφωνες με τους κοινούς δημοσιονομικούς κανόνες της ζώνης του ευρώ», σημειώνεται στην επιστολή σύμφωνα με την La Repubblica.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη επιβεβαιώθηκε ότι το δημόσιο έλλειμμα της Ιταλίας το 2019 θα ανέλθει στο 2,4%, με βαθμιαία μείωση κατά τα επόμενα έτη. Προβλέπεται ότι το σχετικό ποσοστό θα περιοριστεί στο 2,1% το 2020, και στο 1,8% το 2021.

Η Ευρωζώνη είχε ωστόσο προειδοποιήσει για μια τεράστια αναδιάρθρωση σε περίπτωση που η Ιταλία δε συμμορφωθεί.

«Υποτιμούν το μέγεθος, την απόλυτη τρέλα της απόκλισης. Και οι προβλέψεις των Ιταλών για την ανάπτυξη είναι αστείες. Η ανάπτυξη, ειδικά με την κυβέρνηση αυτή, δεν θα βελτιωθεί, θα επιδεινωθεί» είχαν αναφέρει υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης, σχολιάζοντας την οπτική της ιταλικής κυβέρνησης για την οικονομία της χώρας της.

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024