Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διώξεις ΗΠΑ κατά 7 Ρώσων με την κατηγορία εκστρατείας χάκινγκ

Διώξεις ΗΠΑ κατά 7 Ρώσων με την κατηγορία εκστρατείας χάκινγκ

Οι αμερικανικές αρχές άσκησαν την Πέμπτη διώξεις σε βάρος εφτά αξιωματούχων της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών με την κατηγορία ότι συνωμότησαν να χακάρουν υπολογιστές και να υποκλέψουν δεδομένα

Οι αμερικανικές αρχές άσκησαν την Πέμπτη διώξεις σε βάρος εφτά αξιωματούχων της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών με την κατηγορία ότι συνωμότησαν να χακάρουν υπολογιστές και να υποκλέψουν δεδομένα.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, οι ρώσοι προσπαθούσαν να απονομιμοποιήσουν διεθνείς οργανισμούς αντιντόπινγκ και να εκθέσουν τους αξιωματούχους που αποκάλυψαν το πρόγραμμα ντόπινγκ με τη στήριξη της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για εκστρατεία κυβερνοπαθήσεων εναντίον αθλητικών οργανισμών μιας διεθνούς υπηρεσίας και μια αμερικανικής εταιρείας που ειδικεύεται στην πυρηνική ενέργεια.

Προτού απαγγελθούν οι κατηγορίες για διάπραξη ηλεκτρονικής απάτης, οι ολλανδικές αρχές είχαν νωρίτερα γνωστοποιήσει ότι εμπόδισαν μια απόπειρα από Ρώσους πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών να χακάρουν, τον Απρίλιο, τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, που εδρεύει στη Χάγη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγόρησε τους χάκερ ότι χρησιμοποιούν εικονικά προφίλ, διακομιστές μεσολάβησης, κακόβουλα λογισμικά προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο των σέρβερ.

Μεταξύ των προσώπων σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν οι διώξεις είναι τέσσερις Ρώσοι πράκτορες που απελάθηκαν σήμερα από την Ολλανδία, επισήμανε ο Τζον Ντέμερς, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για την Εσωτερική Ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκαν διώξεις στους επτά πράκτορες, καθώς χάκαραν διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς όπως τον WADA και την αμερικανική εταιρεία Westinghouse, που παράσχει μεταξύ άλλων καύσιμα σε πυρηνικές μονάδες της Ουκρανίας.

Οι τρεις από τους επτά Ρώσους σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις είναι μεταξύ των 12 προσώπων που κατηγορήθηκαν τον Ιούλιο από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι δύο υποθέσεις είναι διαφορετικές αλλά αλληλοεπικαλύπτονται, υπογράμμισε ο Ντέμερς.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024