Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Απειλές Τουρκίας στην Κύπρο για το οικόπεδο 7

Απειλές Τουρκίας στην Κύπρο για το οικόπεδο 7

Όπως αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, η Άγκυρα «δεν θα επιτρέψει σε καμία ξένη χώρα, εταιρεία ή πλοίο να προχωρήσει σε έρευνες για υδρογονάνθρακες σε θαλάσσια περιοχή που είναι υπό τη δική μας ευθύνη χωρίς την άδεια μας»

Νέες απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτοξεύει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με αιχμή την πρόσκληση ενδιαφέροντος στις εταιρείες που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε έρευνες στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για μονομερή απόφαση και με μία εξαιρετικά επιθετική ανακοίνωση που οξύνει για ακόμα μία φορά τους τόνους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απόφαση της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» αγνοεί τα συμφέροντα των τουρκοκυπρίων, στους οποίους δεν συμπεριφέρεται ως ίσους και υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να έχει τη συγκατάθεση της Τουρκίας για να συνεχίσει.

Όπως αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, η Αγκυρα «δεν θα επιτρέψει σε καμία ξένη χώρα, εταιρεία ή πλοίο να προχωρήσει σε έρευνες για υδρογονάνθρακες σε θαλάσσια περιοχή που είναι υπό τη δική μας ευθύνη χωρίς την άδεια μας».

Διαμηνύει δε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει «τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στην υφαλοκρηπίδα της» και θα προχωρά σε κάθε είδους πρωτοβουλίες μεταξύ των οποίων και οι γεωτρήσεις. Όπως σημειώνει έχει ήδη σχεδιάσει να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στο εγγύς μέλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και σε περιοχές για τις οποίες η διοίκηση του ψευδοκράτους έχει αδειοδοτήσει την Τουρκία.

Σύμφωνα τέλος με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, ακολουθεί μία στρατηγική άνιση απέναντι στους τουρκοκύπριους η οποία και οδήγησε στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά το 2017.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024