Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi R8 LMS GT3: Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το Παρίσι

Audi R8 LMS GT3: Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το Παρίσι

Η Audi Sport αποκαλύπτει από το την έκθεση του Παρισιού μια βελτιωμένη εκδοχή του αγωνιστικού της μοντέλου η οποία υπόσχεται χαμηλότερο κόστος συντήρησης για εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να ασχολούνται «ερασιτεχνικά» με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Εκτός από τα πολιτικά της μοντέλα, η γερμανική φίρμα επεφύλαξε για το διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου μια μετεξέλιξη του αγωνιστικού της R8 LMS, στην τέταρτη κατά σειρά παραλλαγή του τα τελευταία τέσσερα χρόνια την οποία σηματοδοτεί με τα διακριτικά GT3.

Επί της ουσίας και όπως επισημαίνεται από τη γερμανική φίρμα το R8 LMS GT3 έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί προκειμένου «να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών του» σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες τεχνολογίες αλλά και το κόστος συντήρησης που συνεπάγεται η συμμετοχή σε αγώνες.

Εν ολίγοις, αυτό σημαίνει ότι οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Audi δαπάνησαν αρκετό χρόνο με τους δυνάμει αγοραστές του κατά τη διαδικασία εξέλιξης καθώς εκτός από τις προδιαγραφές της κατηγορίας GT3 για το 2019, επιθυμούσαν να δημιουργήσουν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ερασιτεχνικών ομάδων που θα το χρησιμοποιήσουν.

Έτσι, η εξέλιξη στην παρούσα εκδοχή του R8 LMS επικεντρώθηκε στην βελτίωση της αεροδυναμικής η οποία σε συνάρτηση με το αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης αποσκοπεί στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του υπό ακραίες συνθήκες οδήγησης.

Επιπλέον, οι μηχανικοί της Audi Sport, κατάφεραν με την βελτίωση του συστήματος μετάδοσης και του κιβωτίου να επιμηκύνουν τα διαστήματα service, καθιστώντας οικονομικότερη την συντήρηση του αγωνιστικού από τις ερασιτεχνικές ομάδες.

Όπως και να έχει το συγκεκριμένο τετράτροχο απευθύνεται σε μια ευάριθμη ελίτ η οποία ασχολείται ερασιτεχνικά μεν, σε επαγγελματικό επίπεδο δε, με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και η οποία θα πρέπει να καταβάλλει το τίμημα των 398.000 ευρώ για την απόκτηση του.

Σε κάθε περίπτωση, η Audi Sport προσφέρει σε όσους διαθέτουν ήδη την προηγούμενη αντίστοιχη εκδοχή του R8 LMS, το kit βελτίωσης της νέας έκδοσης προς 28.000 ευρώ.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024