Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μπενφίκα «πλήγωσε» την ΑΕΚ

Η Μπενφίκα «πλήγωσε» την ΑΕΚ

Η Μπενφίκα επικράτησε των κιτρινόμαυρων στο ΟΑΚΑ με 3-2

Η Μπενφίκα επικράτησε της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 3-2 για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για την Ένωση. Ήταν ένα ματς που τα είχε όλα καθώς οι Λουζιτανοί αιφνιδίασαν την Ένωση και με την συμπλήρωση δεκαπέντε λεπτών παιχνιδιού, ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή (έπαιξε με δέκα η Μπενφίκα λόγω αποβολής του Ντίας) κι έφτασε στην ισοφάριση με δύο γκολ του Κλωναρίδη. Οι Πορτογάλοι όμως πήραν τελικά τη νίκη με το γκολ του Σεμέδο, απογοητεύοντας τους κιτρινόμαυρους που έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο.

Αιφνιδίασε την ΑΕΚ η Μπενφίκα

Η Μπενφίκα κατάφερε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ, καθώς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Απείλησε την Ένωση από το δεύτερο κιόλας λεπτό και τελικά κατάφερε να προηγηθεί στο 6’ με το γκολ του Σεφέροβιτς. Οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν την συγκέντρωση που έπρεπε να έχουν σ’ ένα σημαντικό παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και το πλήρωσαν πολύ ακριβά.

Τα κενά της ΑΕΚ ήταν πολλά τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στα δύο άκρα, κυρίως όμως από την δεξιά πλευρά των κιτρινόμαυρων, καθώς ο Μπακάκης είχε πολλά «θέματα» με τους εξτρέμ της Μπενφίκα.

Το χειρότερο για τον δικέφαλο ήταν πως η Μπενφίκα κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ με εξαιρετική αντεπίθεση και τον Γκριμάλντο να χρίζεται σκόρερ στο 15’.

Η Ένωση είχε βρεθεί με δύο γκολ στην «πλάτη» στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την ελληνική ομάδα από το ξεκίνημα κιόλας του ματς.

Η ΑΕΚ προσπάθησε ν’ αντιδράσει μετά το εικοσάλεπτο κι επέλεξε να «χτυπήσει» την Μπενφίκα από αριστερά. Μάνταλος και Χουλτ προκάλεσαν ρήγματα στην αμυντική γραμμή των Λουζιτανών και οι κιτρινόμαυροι είχαν δύο καλές ευκαιρίες με Μπακασέτα και Κλωναρίδη, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η Μπενφίκα αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Ντίας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Η αντίδραση της ΑΕΚ με Κλωναρίδη

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή και οι κιτρινόμαυροι πίεσαν τους Λουζιτανούς. Η Ένωση κατάφερε να μειώσει αρχικά με τον Κλωναρίδη στο 53’ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-2 για την Ένωση δέκα λεπτά αργότερα, με την Μπενφίκα να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Ο Κλωναρίδης ήταν ο πρωταγωνιστής για την Ένωση αλλά έκανε και το μεγάλο λάθος, καθώς είχε την ευκαιρία (μετά το 2-2) να δώσει έτοιμο γκολ στον Γιακουμάκη, αλλά προτίμησε να πλασάρει και ο Βλαχοδήμος έκανε πολύ καλή απόκρουση.

Ο Σεμέδο χάρισε τη νίκη στην Μπενφίκα

Κι ενώ η ΑΕΚ πίεζε την Μπενφίκα ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα, οι «αετοί» της Λισαβόνας ήταν αυτοί που βρήκαν δίχτυα, κόντρα μάλιστα στη ροή του αγώνα. Ο Άλφα Σεμέδο (είχε μπει σαν αλλαγή) αιφνιδίασε με συρτό σουτ τον Μπάρκα (έχει μεγάλη ευθύνη ο γκολκίπερ της Ένωσης) και έκανε το 3-2 στο 74’. Έτσι η πορτογαλική ομάδα πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ και πλέον τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για τους κιτρινόμαυρους, σε ότι αφορά τη συνέχεια του ομίλου.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (68’ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος, Σιμόες (80’ Γκάλο), Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε (60’ Γιακουμάκης).

Μπενφίκα (Ρ. Βιτόρια, 4-3-3): Βλαχοδήμος, Αλμέϊδα, Ντίας, Κόντι, Γριμάλντο, Πίτσι (62’ Σεμέδο), Φέϊσα, Φερνάντες, Σάλβιο (46’ Λέμα), Σεφέροβιτς, Σίλβα (84’ Σέρβι).

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης:

Live Blog Live: ΑΕΚ – Μπενφίκα

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024