Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα, με μπροστάρη την ελληνική ναυτιλία θα ξαναβρεί τον βηματισμό της

Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα, με μπροστάρη την ελληνική ναυτιλία θα ξαναβρεί τον βηματισμό της

Ομιλία του τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

«Ο πρόσφατος εμπορικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στις μεγάλες εμπορικές δυνάμεις του κόσμου είναι πιθανό να πλήξει ακόμη περισσότερο το παγκόσμιο ναυτιλιακό περιβάλλον, ενώ η ακαμψία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο στρουθοκαμηλισμός των αξιωματούχων της είναι πιθανό να οδηγήσουν σημαντικό αριθμό εφοπλιστών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,  δήλωσε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στο 4ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ» για το μέλλον της ελληνικής και ευρωπαϊκής ναυτιλίας ανέφερε ότι οι διακυμάνσεις στις ναυλαγορές έχουν επιφέρει μείωση στην κερδοφορία των ναυτιλιακών εταιριών, κλιμάκωση των δανειακών επιβαρύνσεών τους και αύξηση των χρηματοδοτικών απαιτήσεών τους. Όπως σημείωσε, ο διεθνής ανταγωνισμός για την ελληνόκτητη ναυτιλία εντείνεται συνεχώς, αφού καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τους κινεζικούς, ιαπωνικούς, γερμανικούς ακόμη και ιρανικούς ναυτιλιακούς ομίλους.

Εξάλλου, τόνισε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι όλο και πιο έντονες πιέσεις συγκεκριμένων λόμπι για την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος που ισχύει για την ελληνόκτητη ναυτιλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ επισήμανε ότι η Ελλάδα κατέχει προνομιακή γεωστρατηγική θέση και η αξιοποίηση των λιμανιών μας ως πύλη εισόδου των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη δίνει ευρύτερες προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα. Όπως πρόσθεσε, στις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας θα είναι να διαμορφώσει ένα φιλικότερο προς τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις νομοθετικό και φορολογικό πλαίσιο, η παροχή κινήτρων για την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στην ελληνική σημαία και για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου, αλλά και η ανάκαμψη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει άμεσα η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και των υπηρεσιών τους, ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητά τους, συμπληρώνοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την μεγέθυνση της ναυτιλιακής και τουριστικής πίτας της χώρας μας.

Επίσης, μίλησε για αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης με την παράλληλη λειτουργία ιδιωτικών ακαδημιών, αλλά και για εξασφάλιση διαδικασιών ομαλής χρηματοδότησης του κλάδου της ελληνικής ναυτιλίας, τόσο σε βραχυχρόνιο, όσο και μακροχρόνιο επίπεδο.

«Η Ελλάδα, με μπροστάρη την ελληνική ναυτιλία και τα στελέχη της, θα ξαναβρεί τον βηματισμό της δίπλας στις ισχυρές δυνάμεις της Ευρώπης και θα διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί ως ειρηνική δύναμη προόδου και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης» κατέληξε ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024