Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Kadjar: Αέρας ανανέωσης από το Παρίσι

Renault Kadjar: Αέρας ανανέωσης από το Παρίσι

Η γαλλική φίρμα πραγματοποίησε από τη διεθνή έκθεση του Παρισιού τα αποκαλυπτήρια της ανανεωμένης εκδοχής του δημοφιλούς SUV της το οποίο εντάσσει στην γκάμα του ένα νέο κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων ισχύος 140-160 ίππων και επωφελείται από μια σειρά στοχευμένων αλλαγών που αποσκοπούν στην συνολική ενίσχυση της εργονομίας του.

Το ανανεωμένο Kadjar το οποίο πραγματοποιεί την πρώτη του εκθεσιακή εμφάνιση στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού επωφελείται από μια σειρά στοχευμένων βελτιώσεων σε επίπεδο αισθητικής, τεχνολογίας, εργονομίας αλλά και κινητήρων που αποσκοπούν στην ολιστική αναβάθμισή του.

Ξεκινώντας από την αισθητική του, η εμφανέστερη αλλαγή έχει συντελεστεί στην όψη του καθώς το Kadjar επωφελείται από νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, με ενσωματωμένα τα LED ημέρας και τους δείκτες αλλαγής πορείας και νέου σχεδιασμού τετραγωνισμένους προβολείς ομίχλης τα οποία φιλοξενούνται στον επίσης ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα.

Την ανανεωμένη εικόνα συμπληρώνει η νέα γρίλια η οποία αυξάνει την «περιεκτικότητά» της σε χρώμιο, το νέο design των φώτων οπισθοπορείας ενώ στις διαθέσιμες επιλογές έχει προστεθεί μια σειρά από νέου σχεδιασμού ζάντες για τους τροχούς των 17, 18 και 19 ιντσών.

Σημαντικότερες είναι ωστόσο οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί κάτω από το καπό του γαλλικού SUV το οποίο υποδέχεται στην γκάμα κινητήρων του νέας τεχνολογίας κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων ο οποίος θα είναι διαθέσιμος στις εκδοχές ισχύος 140 και 160 ίππων και ο οποίος επωφελείται από ένα καινοτόμο φίλτρο μικροσωματιδίων. Ο νέος κινητήρας θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή με διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τις περιβαλλοντικές του περγαμηνές χάρη σε ένα νέο καταλύτη επιλεκτικής αναγωγής (SCR) έχουν πραγματοποιηθεί και στους κινητήρες diesel Blue DCi των 1.461 κ.εκ. και των 1.749 κ.ε.κ με απόδοση 115 και 149 ίππων αντίστοιχα. Αναλόγως την έκδοση, προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η νέα οθόνη αφής επτά ιντσών για το σύστημα infotainment η οποία σύμφωνα με την Renault, έχει καλύτερα χρώματα και προσφέρει υψηλότερη απόκριση σε σχέση με αυτή που αντικαθιστά ενώ οι σχεδιαστές της Renault έχουν πραγματοποιήσει στοχευμένες αλλαγές σε όλο το εύρος των επιμέρους στοιχείων του θαλάμου επιβατών με στόχο την περισσότερη εργονομία, άνεση αλλά και πρακτικότητα.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024