Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Τα πρακτικά της ΠΓΔΜ αποκαλύπτουν κυβερνητικό τυχοδιωκτισμό

ΝΔ: Τα πρακτικά της ΠΓΔΜ αποκαλύπτουν κυβερνητικό τυχοδιωκτισμό

«Γίνεται ξεκάθαρο πια γιατί οι ανεύθυνοι χειρισμοί των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είχαν ως κατάληξη μια εθνικά επιζήμια συμφωνία για τη χώρα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η αξιωματική αντιπολίτευση

Στα πρακτικά των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών των Σκοπίων στα οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται η σύγκλιση για την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» και αποτυπώνεται η βιασύνη του Ζόραν Ζάεφ για την επίλυση του Σκοπιανού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, «τα πρακτικά των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών των Σκοπίων που δημοσιεύθηκαν σήμερα στον Τύπο επιβεβαιώνουν πλήρως πόσο ερασιτεχνικά, αλλά και τυχοδιωκτικά αντιμετώπισαν από την πρώτη στιγμή οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς το εθνικό ζήτημα των Σκοπίων».

«Επιβεβαιώνεται, πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η κυβέρνηση στο πρώτο στάδιο της μυστικής διαπραγμάτευσης συμφώνησε στο απαράδεκτο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν». Και υπαναχώρησε μόνο μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι το όνομα αυτό αποτελούσε την επιτομή του αλυτρωτισμού της γειτονικής χώρας» προσθέτει, ενώ συνεχίζει:

«Επιβεβαιώνεται ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν από την πρώτη στιγμή σε όλους ξεκάθαρη καθώς είχε γίνει απολύτως αντιληπτό, όχι μόνο στη διεθνή κοινότητα, αλλά και στην ηγεσία της ΠΓΔΜ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επρόκειτο να συναινέσει σε μια συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών, είτε σήμερα, είτε -πόσο μάλλον- ως επόμενη κυβέρνηση. Είναι, δε, τραγική ειρωνεία ότι η επιβεβαίωση αυτή συμπίπτει με τη νέα θρασύτατη επίθεση της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στη Νέα Δημοκρατία».

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, «το σημαντικότερο όλων, όμως, από τις σημερινές αποκαλύψεις της Καθημερινής είναι ότι σύσσωμη η ηγεσία των Σκοπίων διαπιστώνει ότι η χώρα τους δεν θα βρει πιο βολική ελληνική κυβέρνηση από αυτή του κ. Τσίπρα. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου παρουσιάζεται πρόθυμη να κλείσει μια συμφωνία άρον-άρον παραχωρώντας «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Και φυσικά η κυβέρνηση των Σκοπίων έσπευσε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία εφαρμόζοντας την τακτική: «τώρα που γυρίζει».

«Από όλα τα παραπάνω, γίνεται ξεκάθαρο πια γιατί οι ανεύθυνοι χειρισμοί των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είχαν ως κατάληξη μια εθνικά επιζήμια συμφωνία για τη χώρα. Όπως γίνεται ξεκάθαρη και η απόλυτη συνενοχή του κ. Καμμένου που τους έδωσε το στυλό για να υπογράψουν τη συμφωνία των Πρεσπών, παριστάνοντας τον διαφωνούντα ενώ μέχρι και σήμερα στηρίζει απόλυτα την κυβέρνηση» καταλήγει η ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024