Κυρώθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η συμφωνία για τη διοργάνωση στην Ελλάδα, της 8ης διεθνούς συνάντησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον "τουρισμό στον Δρόμο του Μεταξιού"

Κυρώθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής, η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) για τη διοργάνωση της «8ης Διεθνούς Συνάντησης του ΠΟΤ για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού».

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ κατά τάχθηκαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, έκανε λόγο «για μια νέα σημαντική αναπτυξιακή συμφωνία, με στόχο τους οικονομικούς δρόμους του μεταξιού».

«Εντάσσεται στην επιλογή της κυβέρνησης να προωθήσει την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και διμερών συμφωνιών, καθώς και την αναβάθμιση της Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική αγορά», τόνισε.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 117 φορείς από την Κίνα καθώς και 100 φορείς από άλλες χώρες, ενώ όπως είπε η κ. Κουντουρά, «για πρώτη φορά θα υπάρξει διεθνής συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη χώρα μας».

Ακόμα, υποστήριξε ότι η χώρα διανύει την καλύτερη τουριστική χρονιά, με τα υψηλότερα έσοδα και πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς, οι επισκέπτες στη χώρα μας θα ξεπεράσουν τα 32 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr