Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κυβέρνηση αρνείται ότι η ΕΛ.ΑΣ. παρακολούθησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Η κυβέρνηση αρνείται ότι η ΕΛ.ΑΣ. παρακολούθησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Ο κ. Λαφαζάνης θέλει να αυτοηρωποιηθεί, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Υιοθετώντας το γνωστό ρητό, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, η κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα βολές κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, μετά τις αποκαλύψεις ότι άνδρες της Ασφάλειας, παριστάνοντας τους εικονολήπτες, παρακολουθούσαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας προκειμένου να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες εναντίον τους, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος όχι μόνο αρνήθηκε τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις παρακολουθήσεις, αλλά επιτέθηκε στον προέδρο της ΛΑΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «η ΕΛ.ΑΣ. ουδέποτε παρακολούθησε την πολιτική δράση του κ. Λαφαζάνη, ειδικά με τον τρόπο που ισχυρίζεται. Θα ήμασταν ανόητοι αν το κάναμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε, αποδίδοντας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη πρόθεση αυτοηρωποίησης και σημείωσε ότι κρίνεται από τον ελληνικό λαό.

«Εμείς σε καμία περίπτωση δεν δώσαμε τέτοια εντολή» επέμεινε ο κ. Τζανακόπουλος.

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας ενορχηστρωτής μιας σκοτεινής εποχής

Αυτό που ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου και εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρώην συντρόφου ήταν το γεγονός ότι ο Παναγιώτη Λαφαζάνη στράφηκε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού για την υπόθεση.

«Ζούμε σε μια σκοτεινή εποχή, που όποιος αντιστέκεται, όποιος διαμαρτύρεται, όποιος προσπαθεί να προασπίσει δικαιώματα, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αναφερόμενος στην κλήση του για απολογία, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας είπε «η δικογραφία προέρχεται από τα άδυτα του Μαξίμου. Τυπικά προέρχεται από το αμαρτωλό τμήμα της προστασίας του Κράτους και της Δημοκρατίας».

Και συνέχισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6»: «Η Δημοκρατία, δεν ενοχλείται από εμάς. Στην πραγματικότητα, το κράτος της γερμανοκρατίας και των πιστωτών, ενοχλείται από εμάς, από τις κινητοποιήσεις μας, όχι η Δημοκρατία, η ανύπαρκτη Δημοκρατία που κάνει το «όχι», «ναι» και χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, με νομιμοφανείς παρακολουθήσεις, με κάμερες, βιντεοσκοπήσεις, και μαγνητοσκοπήσεις».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πως διώκεται γιατί «αυτές οι κινητοποιήσεις είναι ένας σπινθήρας που μπορεί να βάλει ευρύτερη φωτιά, στην κοινωνία. Οι πλειστηριασμοί για αυτούς είναι πάρα πολύ σημαντικοί διότι σχετίζονται με τις τράπεζες και τις εντολές που δέχονται από τους πιστωτές».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, με την οποία κάποτε ήταν σύντροφοι και τώρα των διώκουν είπε: «Είναι διπλά τραγικό. Δεν θα το πίστευα ποτέ ότι από πρώην συντρόφους, που φωνάζαμε μαζί «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», το φώναζε και ο Αλέξης Τσίπρας, ερχόταν σε κινητοποιήσεις, τώρα μιλάμε όχι απλά για μια κολοτούμπα και προδοσία, αλλά για καθολική ανεντιμότητα και δείχνει ότι η Λαϊκή Ενότητα ενοχλεί πολύ τους πρώην συντρόφους, γιατί είναι η φωνή της συνείδησής τους. Θέλουν να ανακόψουν την πορεία της Λαϊκής Ενότητας, που είναι ανοδική. Ενορχηστρωτής είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, Θέλουν να κάνουν μια στημένη δίκη εναντίον μου και να πλήξουν θανάσιμα όχι μόνο εμένα και την Λαϊκή Ενότητα, αλλά κάθε φωνή αντίστασης».

Όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης, «θεωρώ ότι δεν έχω κάνει τίποτα. Δεν μπορούν να εξομοιώνουν την δικιά μας πλευρά με των φασιστών. Οι θεωρίες των δυο άκρων είναι ανεπίτρεπτες. Το κράτος δεν απειλείται από τα κινήματα».

Ασφαλίτες «ντυμένοι» καμεραμάν παρακολουθούσαν τον Λαφαζάνη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος ανέλαβε από τον Μάρτιο του 2018 να σταματήσει τις πολιτικές κινήσεις, τα κόμματα και τους μεμονωμένους πολίτες που αντιδρούσαν στους πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, όπως αποκαλύπτεται από επίσημα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία με την οποία διώκονται ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και ακόμη τέσσερα πρόσωπα η Ελληνική Αστυνομία είχε συγκροτήσει ειδικό συνεργείο από άντρες της Ασφάλειας που υποδύονταν τους εικονολήπτες βιντεοσκοπώντας τις συγκεντρώσεις της Λαϊκής Ενότητας έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία και κατέγραφαν έναν προς έναν τους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση ανέθεσε στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους να ετοιμάσει μια βαριά δικογραφία εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων.

Το τμήμα της Ασφάλειας που ανέλαβε την διεκπεραίωση ζήτησε και έλαβε άδεια από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για χρήση συσκευών καταγραφής εικόνας και ήχου με το επιχείρημα ότι «έτσι επιτρέπεται η ταυτοποίηση των δραστών και ο βαθμός συμμετοχής τους στις άδικες πράξεις».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024