Για πάνω από 24 ώρες παρέμεινε στην άκρη του ποταμού o 27χρονος που αγνοείτο στο Μαντούδι από τα ξημερώματα της Κυριακής, μέχρι να εκτονωθούν τα φαινόμενα και να πέσουν τα νερά.

Ο άνδρας εντοπίστηκε σήμερα το πρωί από κάτοικο της περιοχής καλά στην υγεία του αλλά εξαντλημένος, περιμένοντας τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν κοντά του.

Όταν ο κάτοικος της περιοχής εντόπισε την ύπαρξη ανθρώπου ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική, που απεγκλώβισε τον 27χρονο και στη συνέχεια τον μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Σημειώνεται ότι ήδη τα νερά έχουν πέσει αρκετά και οι έρευνες ξεκίνησαν πάλι με το πρώτο φως της ημέρας για τους αγνοούμενους τόσο από ομάδες της πυροσβεστικής αλλά και από κατοίκους της περιοχής.

Μετά τον εντοπισμό του 27χρονου, οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στον εντοπισμό του ζευγαριού από το Μαντούδι που επίσης αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου.

Τα πρώτα λόγια του διασωθέντα

Η πρώτη ερώτηση που έκανε στους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ μόλις έφτασαν κοντά του ήταν αν ζει η 26χρονη κοπέλα που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο. Η κοπέλα είχε καταφέρει να σωθεί καθώς όταν βγήκε από το αυτοκίνητο πιάστηκε από ένα δέντρο.

Την επιχείρηση διάσωσης παρακολουθούσε γεμάτος αγωνία ο πατέρας του 27χρονου και η κοπέλα.

Ο πατέρας του μάλιστα είχε δηλώσει ότι πίστευε πως ο γιος του ήταν καλά και θα τα είχε καταφέρει.

«Ο Γιάννης είναι σκληρό παιδί και θα τα καταφέρει», είχε πει χθες

Τα καλά νέα της διάσωσης του 27χρονου μετέδωσε οΠεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μέσω Facebook.

Ομοίως tweet του Πυροσβεστικού Σώματος έκανε αναγγελία για τον εντοπισμό του 27χρονου Γιάννη και για τη συνέχιση των ερευνών για το ζευγάρι που επίσης αγνοείται από τη νύχτα της 29ης Σεπτεμβρίου.