Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπή – μαμούθ στο Facebook. Ξανά!

Υποκλοπή – μαμούθ στο Facebook. Ξανά!

Οι χρήστες του Facebook θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη γνώση ότι τα προσωπικά μας δεδομένα δεν προστατεύονται, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Ζάκερμπεργκ.

Τις τελευταίες ημέρες κάθε φορά που προσπαθούσα να μπω στο Facebook μου έλεγε ότι πρέπει να κάνω επανασύνδεση, χωρίς να έχω αποσυνδεθεί ο ίδιος από τον λογαριασμό μου.

Τελικά προχθές Σάββατο έγινε γνωστό ότι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έπεσε για άλλη μια φορά χάκερς κατάφεραν να παραβιάσουν τους μηχανισμούς ασφαλείας και να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σύνδεσης περίπου 50 εκατομμυρίων χρηστών.

Ηταν μια είδηση που έσκασε σαν βόμβα και ήρθε στην πιο ακατάλληλη στιγμή για το κοινωνικό δίκτυο, δεδομένου ότι μετά το σκάνδαλο της υποκλοπής των δεδομένων από την Cambridge Analytica η Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε διαβεβαιώσει επανειλημμένα ότι το Facebook κάνει τα πάντα για να προστατέψει τα δεδομένα των χρηστών.

Η αλήθεια είναι ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του Ζάκερμπεργκ τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Facebook είναι ουσιαστικά απροστάτευτα, ενώ η κοινωνική πλατφόρμα μοιάζει με Τροία στην οποία εισβάλλουν πολλαπλοί Δούρειοι Ίπποι.

Μετά τη νέα υποκλοπή ο Ζάκερμπεργκ δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα όπως: είναι μόνο 50 εκατομμύρια οι χρήστες των οποίων τα δεδομένα εκλάπησαν και πότε ακριβώς έγινε η υποκλοπή;

Αν τα στοιχεία που μέχρι τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ισχύουν η επίθεση των χάκερς πρέπει να ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά το Facebook διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά 10 ημέρες αργότερα. Με λίγα λόγια ή οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Facebook δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή το κοινωνικό δίκτυο προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα.

Όπως και να έχει οι χρήστες του Facebook θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη γνώση ότι τα προσωπικά μας δεδομένα δεν προστατεύονται, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Ζάκερμπεργκ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά το αμερικανικό περιοδικό Gizmodo αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες ότι το ίδιο το Facebook υπέκλεπτε τους αριθμούς των κινητών εκατομμυρίων χρηστών για να τους προωθεί διαφημιστικά μηνύματα.

«Εχουμε την υποχρέωση να προστατεύουμε τα δεδομένα σας και αν δεν το κάνουμε τότε δεν αξίζουμε να σας υπηρετούμε» είχε δηλώσει πρόσφατα ο Μάρκ.

Αερολογίες.

Το Facebook είναι σουρωτήρι, ευάλωτο σε κάθε λογής υποκλοπές από μέσα και απέξω και οι πομπώδεις διαβεβαιώσεις του Μαρκ δεν έχουν καμία ουσιαστική βαρύτητα.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024