«Ας ελπίσουμε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει αποσταθεροποίηση στη γειτονική χώρα μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και δεν θα μετατραπεί και πάλι σε εστία αστάθειας στα Βαλκάνια» δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο σημερινό δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να πληροφορηθούμε όχι μόνο το αποτέλεσμα αλλά και το ποσοστό συμμετοχής το οποίο θα παίξει μεγάλο ρόλο».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Δένδιας τονίζει δε ότι «ακόμα και μια μεγάλη διαφορά υπέρ του «Ναι» με ένα μικρό ποσοστό συμμετοχής θα δημιουργήσει ζήτημα ουσιαστικής και τυπικής νομιμοποίησης του αποτελέσματος».

«Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να τηρήσουμε στάσης αναμονής για τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα σε σχέση με το δημοψήφισμα και να μην σπεύσουμε να τις προεξοφλήσουμε» υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ εκτιμά ότι στην «περίπτωση που υπερψηφιστεί το «Ναι» ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή ανάλογα με το χρόνο που επιθυμεί να προσφύγει στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές».

Χαρακτηρίζει δε, «προσυμφωνημένη και «σικέ» την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα σε χρόνο κατά πολύ μεταγενέστερο από την υποτιθέμενη αιτία».

Ερωτηθείς εάν το Κυπριακό θα μας απασχολήσει το προσεχές διάστημα, ο κ. Δένδιας απαντά ότι ενδέχεται «να επιχειρήσει ο κ. Τσίπρας να ενισχύσει την εικόνα του στο εξωτερικό ως αντιστάθμισμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του στα θέματα εσωτερικής πολιτικής με τη συμφωνία και σε μια προωθούμενη λύση για το Κυπριακό» και σημειώνει: «Εύχομαι να μην τραυματισθεί η ενότητα του Ελληνισμού από τυχόν σχεδιασμούς μικροκομματικής στόχευσης αλλά και να μην επικρατήσει η ίδια λογική που διαπιστώθηκε στη διαπραγμάτευση με τον κ. Ζάεφ».

Για το θέμα των συντάξεων, χαρακτηρίζει «παράδοξο η κυβέρνηση να ψηφίζει πρώτα μια περικοπή και στη συνέχεια να διαδίδει ότι θα καταφέρει να μην ισχύσει» και υπογραμμίζει ότι «ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκλιπαρεί τους θεσμούς για το ίδιο ζήτημα αποδεικνύει ότι η περιβόητη έξοδος από το μνημόνιο αποτελεί γράμμα κενό».

Γράψτε το σχόλιο σας