Κάλεσμα στην αλβανική μειονότητα της ΠΓΔΜ να προσέλθει στις κάλπες για το δημοψήφισμα σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, τη στιγμή που οι έως τώρα μετρήσεις δείχνουν μικρή συμμετοχή.

Σε παρέμβασή του ενώ η ψηφοφορία είναι σε εξέλιξη, ο Ράμα εξέφρασε μέσω Twitter την ελπίδα κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται το βάρος των ευθυνών του ανεξαρτήτως πολιτικής η κομματικής ταυτότητας, τονίζοντας πως από την ψηφοφορία θα κριθεί το μέλλον της χώρας κι ότι όποιος δεν λάβει μέρος ουσιαστικά απειλεί τις επόμενες γενεές.

«Ελπίζω πολύ ότι κάθε Αλβανός της ΠΓΔΜ θα καταλάβει σήμερα το βάρος των ευθυνών του ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πολιτική ή κόμμα. Σήμερα, στη Μακεδονία υπάρχει ψηφοφορία για τα παιδιά και ο οποίος δεν ψηφίζει απειλεί το μέλλον τους» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, τις έξι πρώτες ώρες της ψηφοφορίας, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 16%, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν τον Δεκέμβριο του 2016, το ποσοστό συμμετοχής στις έξι πρώτες ώρες της ψηφοφορίας ήταν 34,86% (με τελική συμμετοχή 66,79%)

Σημειώνεται πως οι κάλπες για το δημοψήφισμα άνοιξαν στις 7:00 τοπική ώρα (8:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).

Γράψτε το σχόλιο σας