«Ο Ζόραν Ζάεφ πήρε μεγάλα ρίσκα και θα συνεχίσει να παίρνει ρίσκα για να ολοκληρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εφόσον ολοκληρωθεί η Συμφωνία θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και των Βαλκανίων» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στο intv.

«Η αποχή δεν ερμηνεύεται μονοσήμαντα . Περίπου 400.000 που είναι στους εκλογικούς καταλόγους έχουν μεταναστεύσει. Το δημοψήφισμα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα» είπε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε. «Άρα θα προχωρήσουν στη βουλή και εκεί θα δούμε αν η πολιτική περιπέτεια του Ζόραν Ζάεφ θα συνεχιστεί ή θα πάνε σε εκλογές».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι επιδεκτικό διαφορετικών ερμηνειών». Και οι δύο πλευρές στα Σκόπια, είπε,  ισχυρίζονται ότι κέρδισαν. «Ο Ζάεφ θα επιδιώξει να βρει τους 80 βουλευτές. Αν δεν γίνει αυτό θα πάει σε εκλογές και δεν ξέρουμε τι θα προκύψει μετά».

Μιλώντας για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η ΝΔ έχει πει ότι αν έρθει σε αυτή τη Βουλή η Συμφωνία εμείς θα την καταψηφίσουμε. Εάν μείνει ανοιχτό το θέμα, γίνουν εκλογές ,και  έρθει σε μία σε μία καινούργια κυβέρνηση θα διαπραγματευτούμε από την αρχή».

Ο δημοσιογράφος του «Βήματος» και των «Νέων» Άγγελος Αθανασόπουλος σχολιάζοντας το δημοψήφισμα τόνισε ότι το ύψος της συμμετοχής ήταν πιο χαμηλό από όσο θα ανέμεναν. «Στο υψηλό ποσοστό του «ναι» θα πατήσει ο Ζάεφ το επόμενο διάστημα» είπε ενώ ανέφερε πως υπήρξαν απίστευτες καταγγελίες, όπως ότι δεν υπήρχε το όνομα του προέδρου της Βουλής των Σκοπίων στους εκλογικούς καταλόγους.

Γράψτε το σχόλιο σας