Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τρέχει» ο κυκλώνας: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

«Τρέχει» ο κυκλώνας: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Και η Αττική στον «κόκκινο» χάρτη - Βίντεο με οδηγίες από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Στο «μάτι» του μεσογειακού κυκλώνα» βρίσκεται η χωρά καθώς το καιρικό φαινόμενο ετοιμάζεται να «σαρώσει» πολλές περιοχές της χώρας με θυελλώδεις ανέμους, κύματα που θα φτάνουν μέχρι και τα 11 μέτρα και ισχυρές καταιγίδες.

Ο κυκλώνας θα συνοδεύεται από ανέμους με ριπές που θα φτάνουν τα 11 και τα 12 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι οι άνεμοι θα έχουν ταχύτητα ακόμη και 120 με 130 χιλιόμετρα την ώρα. Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο που επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ότι με βάση το κυματικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, το μεσημέρι του Σαββάτου το ύψος κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης θα ξεπερνά τα 11 μέτρα.

Κατά το διήμερο Σαββάτου και Κυριακής προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Αν. Θεσσαλίας, των Κυκλάδων και της Δυτικής Κρήτης, καθώς οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες κατά περιόδους θα είναι πολύ ισχυρές και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Οι άνεμοι το Σάββατο αναμένεται να φτάνουν τα δέκα μποφόρ μόνο στη Θάλασσα των Κυθήρων, ενώ στις υπόλοιπες νότιες παράκτιες και νησιωτικές περιοχές θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι 7-8 μποφόρ, αλλά με ριπές ακόμη μεγαλύτερης έντασης.

Την Κυριακή οι άνεμοι στα ηπειρωτικά δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ και θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στο Κεντρικό Αιγαίο.

Πώς να προστατευθούμε από τα έντονα φαινόμενα

Με ένα βίντεο η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επέλεξε να ενημερώσει τους πολίτες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τους προτρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας, όπως να αποφεύγουν να περπατούν δίπλα σε πινακίδες αλλά και σε μεγάλα δένδρα που μπορεί να προκληθεί πτώση, ενώ επισημαίνεται πως θα πρέπει να αποφεύγονται οι δραστηριότητες σε θάλασσες και ακτές. Αν ξεσπάσει σφοδρή καταιγίδα ενώ οδηγεί κανείς, θα πρέπει να σταθμεύσει σε ασφαλές σημείο, έξω από το δρόμο, μακριά από δένδρα και στη συνέχεια αφού ανάψει τα αλαρμ του αυτοκινήτου να εξέλθει.

Η σύσκεψη

Χθες συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση των φαινομένων όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τίθενται σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που πιθανώς ανακύψουν.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις τεχνικές της υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024