Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ υπέγραψε ν/σ που αποτρέπει διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης

Ο Τραμπ υπέγραψε ν/σ που αποτρέπει διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων ποσόν 675 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση του Πενταγώνου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019

Νομοσχέδιο που προβλέπει δαπάνες δισεκατομμυρίων δολαρίων για το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας και αποτρέπει, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, την διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ποσό 675 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση του Πενταγώνου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, καθώς και επιπλέον πόρους για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και αλλού, καθώς και κονδύλια ύψους 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Εκπαίδευσης.

Περιλαμβάνει, επίσης, κονδύλια που διασφαλίζουν την λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τουλάχιστον τις 7 Δεκεμβρίου, αν και το Κονγκρέσο δεν έχει ακόμη εγκρίνει τα νομοσχέδια για την ετήσια λειτουργία κάθε υπουργείου.

Ο Τραμπ είχε απειλήσει να αφήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση χωρίς πόρους, εάν το Κονγκρέσο δεν ενέκρινε τα κονδύλια που θέλει για να κατασκευάσει τοίχο κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ομως, πριν από λίγες ημέρες, και αφού το μέτρο εγκρίθηκε από την Βουλή και την Γερουσία, δήλωσε ότι θα υπογράψει το νομοσχέδιο και δεν θα επιτρέψει την διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.

Το θέμα του τοίχου στα σύνορα με το Μεξικό μπορεί να επανεμφανισθεί τον Δεκέμβριο, διότι η διαδικασία της χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί για το οικονομικό έτος 2019.

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024