Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πολιτικό μέλλον της Δούρου «πνίγηκε» στη Μάνδρα και «κάηκε» στο Μάτι

Το πολιτικό μέλλον της Δούρου «πνίγηκε» στη Μάνδρα και «κάηκε» στο Μάτι

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα κατέβει για να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, ωστόσο, ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι αν προταθεί από το κόμμα θα είναι για να την εκθέσουν στις κάλπες

Σε όλα τα κόμματα οι διεργασίες για την επιλογή των υποψηφίων για Περιφερειάρχες, είναι σε εξέλιξη. Δεν θα μπορούσε να μη συνέβαινε το ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ όπου δίνουν μεγάλο βάρος στην Αττική καθώς θεωρούν ότι αν κερδίσουν, όπως έκανε την προηγούμενη φορά η Ρένα Δούρου, θα διασκεδάσουν τις εντυπώσεις ενός ενδεχόμενου γενικότερου «στραπάτσου».

Αποφάσεις ακόμη δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιέζουν την νυν περιφερειάρχη Ρένα Δούρου να κατέβει και να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία.

Ωστόσο, υπάρχει και η σκέψη της αποχώρησης της κ. Δούρου και της αναζήτησης άλλου, ισχυρού υποψηφίου που θα κοντραριστεί με αυτόν που θα επιλέξει η ΝΔ για την οποία ακούγονται τα ονόματα των κ. Πατούλη και Παχατουρίδη. Αν η Δούρου δεν κατέβει ξανά στις Περιφερειακές εκλογές το κυβερνών κόμμα έχει πρόβλημα καθώς θα πρέπει να βρει έναν δυνατό υποψήφιο για να κοντραριστεί με όποιον από τους δύο επιλεγεί από την Πειραιώς.

Οσοι προτείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη Ρένα Δούρου, πάντως, οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν το κάνουν επειδή πιστεύουν ότι μπορεί να κερδίσει ξανά, αλλά ότι… δεν μπορεί να κερδίσει. Θέλουν με απλά λόγια να την «κάψουν» ψαλιδίζοντας και τις όποιες φιλοδοξίες της είχε για τα ανώτατα κλιμάκια του κόμματος, ακόμη και για την ηγεσία του στην μετά Τσίπρα εποχή, όποτε έρθει αυτή.

Η Ρένα Δούρου έχει ισχυρή παρουσία και μάλιστα συμμετέχει στη νέα προεδρική πολιτική τάση η οποία προήλθε από τη συνένωση προεδρικών, Πλατφόρμας 2010 και πασοκογενών. Η νέα τάση έκανε εκδήλωση που συμμετείχαν η κ. Δούρου, Οο Θοδωρής Δρίτσας και ο Μενέλαος Γκίβαλος.
Πολλοί, ωστόσο, στην Κουμουνδούρου αναρωτιούνται πλέον αν η Περιφερειάρχης είναι «καμένο χαρτί» έπειτα από τις δύο… στραβές στη βάρδια της που έτυχαν.

Η πρώτη ήταν οι πλημμύρες στη Μάνδρα, τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στο θάνατο τόσων ανθρώπων αλλά και η καθυστέρηση στα έργα που έπρεπε να έχουν γίνει στην περιοχή.

Η δεύτερη «στραβή» ήταν φυσικά το Μάτι και τα όσα κατηγορούν την κ. Δούρου.

Στην περίπτωση της Μάντρας η εισαγγελική κλήση στη Ρένα Δούρου να καταθέσει ως ύποπτη, προκάλεσε αναταραχή στην Περιφέρεια. Όχι γιατί δεν το περίμεναν, αλλά γιατί έρχεται σε μια χρονική στιγμή που είναι ανοικτή και η υπόθεση των ευθυνών της Περιφέρειας για τις πυρκαγιές και την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Αν και η κ. Δούρου δήλωσε ότι στόχος της είναι να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας κι ότι είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης, εντούτοις, η ζημιά για την εικόνα της έχει γίνει. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε, ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η κ. Δούρου «κάηκε» για μια δεύτερη θητεία στην Περιφέρεια ενώ της «κόπηκαν τα φτερά» και για τις ανακατατάξεις εντός του κόμματος.

«Δεν μπορεί να διεκδικήσει ψήφους από τα δυτικά, γιατί εκεί είναι η Μάντρα. Δεν μπορεί να πάρει σταυρούς στα ανατολικά γιατί εκεί είναι το Μάτι. Πώς μπορεί, λοιπόν, να νικήσει στις περιφερειακές εκλογές», αναρωτιούνται όσοι πιστεύουν ότι η κλήση της ως ύποπτη για τη Μάνδρα και όσα θα ακολουθήσουν για το Μάτι την βγάζουν οριστικά εκτός του πολιτικού παιχνιδιού καθώς την έχουν «στραπατσάρει» οριστικά.

Σε λίγες εβδομάδες θα φανεί αν ο κ. Τσίπρας την επιλέξει να κατέβει στην Περιφέρεια για να την «κάψει» ή γιατί πιστεύει ότι είναι η μοναδική που μπορεί να κερδίσει.

Το κλείσιμο των σχολείων

Ακόμη και η απόφασή της να κλείσει όλα τα σχολεία της Αττικής, σχολιάστηκε αρνητικά και προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο. Ο καιρός την Παρασκευή δεν δικαιολόγησε σε καμιά περίπτωση την απόφαση αυτή η οποία προφανώς ελήφθη υπό το φόβο μιας ακόμη «στραβής». Ωστόσο, δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι μια ολόκληρη Περιφέρεια και να λαμβάνει αποφάσεις για το κλείσιμο σχολείων με το πρώτο έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε επίσης:

Η Εισαγγελία κάλεσε τη Δούρου ως ύποπτη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024