Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φόρουμ για τις εξελίξεις στη θεραπεία του μελανώματος

Φόρουμ για τις εξελίξεις στη θεραπεία του μελανώματος

Η διάμεση επιβίωση ασθενών με προχωρημένο μελάνωμα δεν ξεπερνούσε τους 6-9 μήνες, ενώ, με την εισαγωγή προηγμένων θεραπειών η πενταετής επιβίωση διαμορφώνεται στο 35-40%

Τα νεότερα δεδομένα και οι εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία του μελανώματος, είναι το αντικείμενο των εργασιών του διήμερου Φόρουμ με τίτλο «Πρόσφατα Επιτεύγματα και Μελλοντικές Προσεγγίσεις στη Θεραπεία του Μελανώματος» που διεξάγεται στις 28-29 Σεπτεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν μεταξύ άλλων: Οι νεότερες εξελίξεις στις θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση του μελανώματος, τα κριτήρια επιλογής του κατάλληλου υποψηφίου για ανοσοθεραπεία ή στοχευμένη θεραπεία, η αξία της διεπιστημονικής προσέγγισης στη διαχείριση της νόσου, η ανάγκη για επικουρική θεραπεία και οι νεότερες θεραπευτικές επιλογές αυτής. Επίσης, μέσα από το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων θα  δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με την θεραπεία για το μελάνωμα, όπως: κριτήρια επιλογής θεραπείας, διάρκεια θεραπείας, διαχείριση ασθενών, μελλοντικές εξελίξεις κ.α

Αναφερόμενη στη διοργάνωση του διήμερου Φόρουμ, η καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας, Έλενα Γκόγκα, διευθύντρια της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Λαϊκό», σημειώνει ότι «το μελάνωμα είναι μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου με χαμηλά ποσοστά επιβίωσης. Ωστόσο, η πρόοδος που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει σημαντικά την πορεία της νόσου σε όλα τα στάδιά της. Ενδεικτικά, η διάμεση επιβίωση ασθενών με προχωρημένο μελάνωμα δεν ξεπερνούσε τους 6-9 μήνες, ενώ, με την εισαγωγή προηγμένων θεραπειών, όπως η  ανοσοθεραπεία και οι στοχεύουσες θεραπείες, η πενταετής επιβίωση διαμορφώνεται στο 35-40%. Το συγκεκριμένο Φόρουμ αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία ενημέρωσης της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με τις πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στην πρόληψη και τη διάγνωση του μελανώματος, την κλινική εφαρμογή των νέων θεραπειών, τους προβληματισμούς για την καλύτερη προσέγγιση και διαχείριση των ασθενών με μεταστατικό μελάνωμα και την αντιμετώπιση της νέας τάξης των παρενεργειών. Τέλος, επιστημονικές εκδηλώσεις αυτού του είδους, αποτελούν αφορμή για την  ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των χωρών με στόχο την προαγωγή της έρευνας στον τομέα του μελανώματος».

Ο Ιωάννης Μπουκοβίνας, πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), αναφερόμενος στο Φόρουμ σημειώνει ότι «πρόκειται για μια εκδήλωση υψηλού επιστημονικού κύρους που δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων σε θέματα κλινικής πρακτικής στη διαχείριση του μελανώματος και που φέρνει την Ελληνική ογκολογική κοινότητα σε επαφή με καταξιωμένους επιστήμονες από όλη την Ευρώπη. Η ΕΟΠΕ, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών στον ασθενή, στηρίζει τις δράσεις που προάγουν την έρευνα, τη συνεργασία μεταξύ των ειδικοτήτων και βελτιστοποιούν τη λήψη θεραπευτικών αποφάσεων».

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024