Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έβρος: Ολοένα μικρότερος ο αριθμός των αστυνομικών στην ελληνοτουρκική μεθόριο

Έβρος: Ολοένα μικρότερος ο αριθμός των αστυνομικών στην ελληνοτουρκική μεθόριο

Μόλις 300 πλέον οι αστυνομικοί που παραμένουν αποσπασμένοι στον Έβρο και μετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδα», ενώ το 2012 μετείχαν στην εν λόγω επιχείρηση 1.800 και πλέον ένστολοι

Με χθεσινή διαταγή της, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε να διακόψει τις αποσπάσεις αστυνομικών που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα Έβρου, περιορίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο τον αριθμό των ενστόλων που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδα», δηλαδή στις ειδικές ομάδες που αναπτύσσουν επιχειρησιακή δράση στην ελληνοτουρκική μεθόριο για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης.

Η απόφαση αυτή, η οποία αφορά τη διακοπή των αποσπάσεων 15 αστυνομικών που ως επί το πλείστον κατάγονται από τον Έβρο, έχει ως αποτέλεσμα να είναι πλέον μόλις 300 περίπου οι αστυνομικοί που παραμένουν αποσπασμένοι στον Έβρο και μετέχουν στην «Ασπίδα», ενώ το 2012 μετείχαν στην εν λόγω επιχείρηση 1.800 και πλέον ένστολοι.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, σε συνάρτηση με την απόφαση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι ότι το α’ εξάμηνο του 2018 καταγράφηκε αύξηση μεγαλύτερη του 400% στις ροές παράτυπων μεταναστών στα χερσαία σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία, στην περιοχή του Έβρου.

Πάντως, σύμφωνα με άλλες πηγές ενημέρωσης, η διακοπή των αποσπάσεων στην περιοχή του Έβρου υπαγορεύεται από την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής και αποτελεί πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων της πρωτεύουσας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024