Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Moody’s υποβάθμισε εννιά τουρκικές τράπεζες

Η Moody’s υποβάθμισε εννιά τουρκικές τράπεζες

Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψη της Moody's ότι έχει αυξηθεί ο κίνδυνος κυβερνητικής παρέμβασης για την αποτροπή ανάληψης καταθέσεων σε ξένο νόμισμα, προκειμένου να διατηρηθούν τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας.

Νέο χτύπημα στην Τουρκία από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s που την Τετάρτη, υποβάθμισε στη βαθμίδα B2 από B1 το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των καταθέσεων σε ξένο νόμισμα εννέα τουρκικών τραπεζών.

Η υποβάθμιση αφορά τις τράπεζες Akbank TAS, Alternatifbank A.S., ING Bank A.S. (Turkey), QNB Finansbank AS, T.C. Ziraat Bankasi, Turk Ekonomi Bankasi A.S., Turkiye Garanti Bankasi A.S., Turkiye Vakiflar Bankasi TAO και Yapi ve Kredi Bankasi A.S.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος, οι υποβαθμίσεις καθοδηγούνται από τη μείωση της οροφής (του αξιόχρεου) των καταθέσεων σε ξένο νόμισμα στο Β2 από Β1 στις 24 Σεπτεμβρίου και δεν αντανακλούν ειδικές σκέψεις για τις τράπεζες.

Η προοπτική των αξιολογήσεων παραμένει αρνητική.

Η μείωση της οροφής αντανακλά την άποψη του Moody’s ότι έχει αυξηθεί ο κίνδυνος κυβερνητικής παρέμβασης για την αποτροπή ανάληψης καταθέσεων σε ξένο νόμισμα, προκειμένου να διατηρηθούν τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024