Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
DS 7 Crossback E-Tense: Ηλεκτρική ένταση

DS 7 Crossback E-Tense: Ηλεκτρική ένταση

Η ναυαρχίδα της DS αποκτά μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία, αξιοποιώντας το συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης και δύο ηλεκτρικών μοτέρ εγγυάται συνδυαστική ισχύ 300 ίππων και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μικρότερες από 50 γρ. /χλμ.

H DS αποκάλυψε την νέα plug-in υβριδική έκδοση της ναυαρχίδας της η οποία και θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση του Παρισιού με την προοπτική να διατεθεί από το 2019.

Το DS 7 Crossback E-Tense όπως είναι η πλήρης ονομασία του, αξιοποιεί ένα plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο συνδυάζοντας ένα turbo βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, ισχύος 200 ίππων, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ -ένα για κάθε άξονα- προσφέρει συνδυαστική ισχύ 300 ίππων και 450 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, κίνηση και στους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Επιπλέον, η παρουσία μπαταριών ιόντων λιθίου απόδοσης 13,2 KW/h εξασφαλίζει στο επιβλητικό γαλλικό SUV ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ. σε ταχύτητες έως και 135 χλμ./ώρα. Η επαναφόρτιση των μπαταριών απαιτεί δύο ώρες σε ταχυφορτιστή 6,6 ΚWh ή οκτώ ώρες στο οικιακό δίκτυο. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μέρος της ενέργειας των μπαταριών μπορεί να αναπληρωθεί και καθ΄οδόν μέσω του συστήματος ανάκτησης κινητικής ενέργειας από τη διαδικασία της επιβράδυνσης.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, το plug-in υβριδικό DS7 Crossback τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα μέγεθος που κάλλιστα θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ένα τυπικό hot-hatch.

Παράλληλα, χάρη στον plug-in υβριδικό χαρακτήρα του, το DS 7 Crossback E-Tense εμφανίζει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μικρότερες των 50 γρ./χλμ. στο υβριδικό πρόγραμμα οδήγησης. Συνολικά το γαλλικό SUV προσφέρει τέσσερα διαφορετικά προγράμματα, ηλεκτρικό, σπορ, υβριδικό και τετρακίνηση, προκειμένου ο οδηγός να μπορεί να επιλέξει τον τρόπο κίνησης που ταιριάζει στις απαιτήσεις του και στις εκάστοτε συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η νέα έκδοση, εγγυάται αντίστοιχο χώρο αποσκευών (555) λίτρα με την βασική εμπροσθοκίνητη έκδοση του μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Την ιδιαιτερότητα της έκδοσης, αναλαμβάνουν να υπογραμμίσουν η νέα απόχρωση Crystal Grey και μια σειρά από σχεδιαστικά στοιχεία και λεπτομέρειες μεταξύ των οποίων οι νέου σχεδιασμού τροχοί των 19 ιντσών καθώς και το διακριτικό E σε διάφορα σημεία του εσωτερικού και εξωτερικού.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024