Κέρκυρα: Σοβαρά επεισόδια για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης [Εικόνες]
Με αφορμή την κίνηση φορτηγών που, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, μετέφεραν σύμμεικτα απορρίμματα. Φωτιές και χημικά
Νέα σοβαρά επεισόδια για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης, στην Κέρκυρα, ξέσπασαν αργά το απόγευμα της Τρίτης, με αφορμή την κίνηση φορτηγών που, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, μετέφεραν σύμμεικτα απορρίμματα.
Ειδικότερα, περίπου στις 19:30 οι κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας τον Περιφερειακό δρόμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στην περιοχή προέβησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων αλλά και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να απωθήσουν τους κατοίκους.
Τοπικοί παράγοντες, μιλώντας στο Corfutv, έκαναν λόγο για εκτεταμένη χρήση χημικών από τους αστυνομικούς. «Αυτή τη στιγμή ζούμε την κόλαση του Δάντη, υπάρχουν παντού φωτιές και εκρήξεις, ο κόσμος έχει βγει από τα σπίτια του. Θα μας πάνε στην ολοκληρωτική καταστροφή» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Γκούσης.
Σημειώνεται πως από την χρήση των χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκλήθηκε πυρκαγιά στην περιοχή την οποία επιχειρούν να κατασβήσουν πυροσβεστικές δυνάμεις.
- Χαρίτσης: Στροφή στην αντιπολιτική σημαίνει στροφή προς την ακροδεξιά και κατάρρευση της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς
- Η Άρσεναλ «καθάρισε» τη Σάντερλαντ, ξέφυγε στο +9 και… περιμένει (3-0) – Εύκολο διπλό για την Τσέλσι (1-3)
- When Easter Bonus is Paid and How it is Calculated
- Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2026: Ένας φόρος τιμής στον Αρμάνι στα χρώματα της Ιταλίας
- ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός 1-4: Νίκη – βαθιά «ανάσα» για την ομάδα του Αγρινίου (vid)
- Συναγερμός για πλημμύρες στην περιοχή του Διδυμότειχου – Υπερχείλισαν τα φράγματα της Βουλγαρίας


