Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Θανάσης Βέγγος είπε το «καλέ μου άνθρωπε» στην Επίδαυρο

Όταν ο Θανάσης Βέγγος είπε το «καλέ μου άνθρωπε» στην Επίδαυρο

Ήταν το «σήμα κατατεθέν» του αγαπημένου ηθοποιού

Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ταυτισμένος με τη φράση «καλέ μου άνθρωπε». Τόσο, που δεν δίστασε να τη χρησιμοποιήσει ακόμη και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Μιχαηλίδης αποκάλυψε τι συνέβη με τον Θανάση Βέγγο στη διάρκεια των προβών στην Επίδαυρο:

«Έρχεται μια μέρα και μου λέει… Βρε Γιώργο, βρε δάσκαλε, κάνε μου μια χάρη. Τον ρωτάω: «Τι θέλεις Θανάση», μου απαντάει: «Άσε με να πω «καλοί μου άνθρωποι», αυτό το περιβόητο σύνθημα του και του απαντώ: «Θανάση μου για όνομα του Θεού, κολλάει κάπου αυτό»; «Έλα δάσκαλε, Γιώργο, κάνε μου τη χάρη αυτή, σε παρακαλώ» επέμεινε. «Ασε με να το σκεφτώ λίγο και αν βρω κάπου ένα κενό που να κολλάει θα σου το πω», είπα. Το σκέφτηκα πολύ και του λέω: «Θανάση το βρήκα! Εκεί που γυρνάς από πάνω από τον Όλυμπο, εκεί που κάθεσαι και πλένεις τα πόδια σου, εκεί μπορεί να το πεις το «καλοί μου άνθρωποι». «Σε ευχαριστώ δάσκαλε» μου είπε. Όταν ακούστηκε στην Επίδαυρο το «Καλοί μου άνθρωποι» έπεσε το θέατρο από τα γέλια και από τα χειροκροτήματα»…

Πώς άρχισε να το χρησιμοποιεί ο Βέγγος το «καλέ μου άνθρωπε»

Ο σκηνοθέτης Τάκης Παπαγιαννίδης διηγείται στη «Μηχανή του Χρόνου» πώς ο Θανάσης Βέγγος άρχισε να χρησιμοποιεί το «καλέ μου άνθρωπε».

«Μια ημέρα τυχαία ο Βέγγος έπεσε πάνω σε ζευγάρι ηλικιωμένων. Ο άνδρας αναγνώρισε τον ηθοποιό και τον πλησίασε για του μιλήσει. «Καλέ μου άνθρωπε σ’ ευχαριστώ για τις ταινίες και για το γέλιο που μας χαρίζεις. Όταν σε βλέπω στον κινηματογράφο ξαλαφρώνω για τρεις μέρες από τις έννοιες μου», του είπε.

Τα λόγια του καθώς φαίνεται επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τον Θανάση Βέγγο και μέσα σε αυτή την ειλικρινή έκφραση, βρήκε και ο ίδιος την δική του αλήθεια.»

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024