Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάεφ σε επιχειρηματίες: Κατακτήστε την ελληνική αγορά

Ζάεφ σε επιχειρηματίες: Κατακτήστε την ελληνική αγορά

Σε συνάντηση που είχε με παραγωγικούς φορείς, ο σκοπιανός πρωθυπουργός «έριξε στο τραπέζι» το χαρτί της οικονομικής άνθησης που θα επέλθει με την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα οφέλη που θα έχει η χώρα του

Έξι ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, ο Ζόραν Ζάεφ χρησιμοποιεί όλα τα όπλα του προκειμένου να πείσει τους συμπατριώτες του να ψηφίσουν «ναι», φτάνοντας τις περισσότερες φορές σε προκλητικό σημείο.

Σε συνάντηση που είχε με παραγωγικούς φορείς στην Μπίτολα, ο σκοπιανός πρωθυπουργός «έριξε στο τραπέζι» το χαρτί της οικονομικής άνθησης που θα επέλθει με την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα οφέλη που θα έχει η χώρα του.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ζάεφ δήλωσε «πεπεισμένος ότι ως χώρα θα δρέψουμε τους καρπούς από τη συμφωνία με την Ελλάδα, καθώς η συμφωνία συνιστά δίκαιη λύση με θετική πολιτική επίπτωση», προτρέποντας τους σκοπιανούς επιχειρηματίες «να κατακτήσουν την ελληνική αγορά» η οποία, όπως είπε, «είναι εξαιρετική», σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.

«Το άρθρο 13 και το άρθρο 14 της συμφωνίας καθορίζουν σαφώς το πλαίσιο ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας μετά την εφαρμογή της συμφωνίας» είπε, προσθέτοντας ότι «η διμερής συνεργασία με την Ελλάδα στο μέλλον θα γίνει πολύ πιο παραγωγική, με διπλασιασμό των εμπορικών συναλλαγών».

Παράλληλα, αποσκοπώντας στο να δώσει περαιτέρω κίνητρα στους επιχειρηματίες, υποσχέθηκε πως μετά την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ αλλά και το ΝΑΤΟ -στο πρώτο εξάμηνο του 2019 όπως είπε- θα εμφανιστούν ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η «μακεδονική οικονομία» θα ωφεληθεί από αυτή την ευκαιρία και θα κινητοποιήσει ξένους επενδυτές στη «Μακεδονία» υποστήριξε.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024